פגועי הנפש חווים קושי כפול בצל הקורונה: "מציאות שנכפתה עלינו"

משבר הקורונה שיבש את אורח החיים ואת פעילותן הסדירה של מסגרות שיקום המיועדות למתמודדים עם מגבלות נפשיות שונות, שנשארו עתה בבתיהם בגפם, ללא תעסוקה ושכר

יובל בגנו צילום: באדיבות המצולם
פוסט טראומה
פוסט טראומה | צילום: אינגאימג
2
גלריה

עד השנה "אנוש", העמותה הישראלית לבריאות הנפש, סיפקה באופן קבוע שירותי שיקום תעסוקתי לאלפי מתמודדים עם מגבלה נפשית. במסגרת עבודתם במרכזי התעסוקה, מייצרים פגועי הנפש מוצרים בעבודת יד, והרווחים ממכירת המוצרים מהווים עבור רבים מהם הכנסה נוספת. ההכנסה מסייעת להם להשתלב בקהילה ולחזור לחיות חיים מלאים ובעלי משמעות.

השנה, בשל המצב, נרשמה ירידה בהיקף המכירות של המוצרים, ולדברי מנהל חטיבת שיווק ופיתוח משאבים באנוש שי נטע, גם הכנסתם וגם מצבם הנפשי של המתמודדים נפגעו. "משבר הקורונה גרם לכך שחברות רבות הקפיאו או צמצמו מאוד את השי לחג", הוא מספר.

סוזנה דנן
סוזנה דנן | צילום: צילום פרטי

"בית יפעת הפך להיות הבית השני שלי. זה לא רק מקום להיתמך אלא גם לתמוך", היא אומרת. "אבל מאז הקורונה העבודה נפסקה, אנחנו כבר לא מגיעים למרכז. זו מציאות קשה שנכפתה עלינו".

פ', בת 54, עבדה עד לא מזמן באריזת מוצרים במרכז התעסוקה של אנוש בכפר סבא. "הספקתי לעבוד שלושה חודשים עד שהגיע משבר הקורונה ואז כולם נפגעו", היא מספרת.

בשל המצב הקשה, החליטו באנוש לצאת בגיוס המונים. "כל מי שיתרום לעמותה יקבל 50% מגובה התרומה למימוש בחנות האונליין שלנו, שבה נמכרים מוצרים המיוצרים בעבודת יד על ידי מתמודדי נפש", אומר נטע.

תגיות:
פגועי נפש
/
קורונה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף