הבלשים פונו לבתי החולים בלינסון בפתח תקווה ומאיר בכפר סבא. בשל חומרתו של האירוע, כוחות משטרה גדולים ביותר שהוזנקו למקום פתחו בחקירה לבירור נסיבות האירוע, ומסוק משטרתי שהועלה לאוויר סייע לבלשי המשטרה בביצוע סריקות נרחבות בניסיון להתחקות אחר חשודים.
במקביל פרסו כוחות המשטרה מחסומים רבים בטירה, ובמהלך הסריקות אותרו ונעצרו שישה חשודים שהיו בקרבת מקום וכעת נבדקת מידת מעורבותם באירוע. המשטרה מנהלת עדיין מצוד נרחב כדי לאתר חשודים נוספים.
חובש בכיר במד"א, רונן שלום סיפר: "כשהגענו למקום ראינו את הפצוע שסבל מפגיעה רב מערכתית קשה מחוסר הכרה. הוא היה ללא סימני חיים ולא נותר לנו לקבוע את מותו".
מוקדם יותר באותו הערב, נפצעו חמישה בני אדם בתאונת דרכים בין שני כלי רכב ברחוב שדרות ירושלים בקרית ים. חובשים ופרמדיקים של מד"א העניקו טיפול רפואי ופינו לבית החולים "רמב"ם" בחיפה את הפצועים, בהם אישה בת 58 עם חבלות בכל הגוף וצעיר בן 18 עם חבלת אגן - שניהם במצב בינוני, ושלושה פצועים נוספים במצב קל.
מוקדם יותר באותו היום, עדכן בית החולים "סורוקה" בבאר שבע כי מצבו של שאדי איברהים, החייל שפונה לבית החולים ביום חמישי לאחר שנפגע בפיגוע הדריסה בנגוהות, מוסיף להיות קשה. עוד נמסר, כי הוא מורדם ומונשם ביחידה לטיפול נמרץ כללי.
"מדובר במבצע שדורש מאמץ מדעי, תעשייתי ולוגיסטי מסיבי, שלא דומה לשום דבר שמדינתנו ראתה מאז פרויקט מנהטן", אמר טראמפ. זאת, למרות הערכות המומחים לפיהן פריצת דרך כזו עשויה להימשך יותר מ- 18 חודשים.
הנשיא הסביר כי "המטרה היא לסיים את הפיתוח ואז לייצר ולהפיץ חיסון מוכח נגד הנגיף במהירות האפשרית. נשמח אם נוכל לעשות זאת לפני סוף השנה".
גורמים בכירים בממשל מסרו כי טראמפ אישר את התכנית שנקבעה בטיוטת המכתב. "הנשיא הסכים לחתום על המכתב, אך עדיין לא עשה זאת. מעניין לדעת מי שכנע אותו", אמרו.
"למרות חסרונותיו, אני מאמין שלארגון הבריאות העולמי יש פוטנציאל אדיר", נכתב בטיוטה, ככל הנראה מטעם טראמפ. "אני רוצה לראות את הפוטנציאל הזה מתממש, במיוחד במהלך המשבר העולמי הזה". עוד נכתב כי "זו הסיבה שהחלטתי שארצות הברית תמשיך לשתף פעולה ולעבוד עם ארגון הבריאות העולמי. סין חבה חוב עצום לכל העולם, והיא יכולה להתחיל בכך שתשלם את חלקה לארגון".
מזג האוויר השרבי הוציא מאות מתרחצים אל חופי תל אביב, למרות איסור השהייה בחופים בתקנות החירום שקבעה הממשלה. על אף פתיחתם הרשמים של החופים ביום רביעי, רבים נכנסו למים. פקחי עיריית תל אביב-יפו סיירו בטיילת עם שוטרים, אולם לא אכפו את ההנחיות ולא חילקו דו"חות.
שריפת חורש טבעי פרצה ביער הנשיא מצרעה לכיוון מושב צלפון שבאזור בית שמש. משירותי הכיבוי נמסר כי מדובר בשני מוקדים, הראשון בפאתי מושב צלפון. כוחות גדולים של מג"ב פעלו לפינוי קו הבתים הראשון במושב. המוקד השני הוא ביער הנשיא.
המשטרה מחפשת אחר שני צעירים תושבי קריית שמונה החשודים במעורבות בקטטה אלימה שהתגלעה ביום שישי בטיילת סמוך ליישוב שדה אליעזר שבאזור עמק החולה. עד כה, גבתה המשטרה עדויות ממספר צעירים שנכחו במקום, והיו עדים לאותה קטטה, וכן נחקר חשוד אחד ששוחרר בתנאים מגבילים. החשוד מכחיש כל קשר למעורבות באירוע, אולם מאשר כי נכח במקום בו אירעה הקטטה.
מדובר בקטטה בין מספר צעירים מצפת לבין מספר צעירים מקריית שמונה. המשטרה איתרה את הנפגעים, תושבי צפת. מופעל עליהם לחץ שיבואו להתלונן במשטרה. מתנהל אתם שיח. במשטרה עושים מאמצים לאתר עוד צעירים מקריית שמונה שמעורבים בקטטה שהרקע שלה הוא פלילי אבל המניע שלה טרם ידוע.