גם בפנים זה ייראה לגמרי אחרת. "נציב עמדות חיטוי, והודענו כבר לכל הצוות שהם חייבים להיות עם מסיכות", מתאר נדלר. "זה אולי ייראה קצת מוזר שברמנים ומלצרים יהיו עם מסיכות, אבל אנחנו לוקחים מה שנותנים. בשביל לפתוח נעשה הכל". על פי ההנחיות, אחד מתנאי "התו הסגול" הוא שטיפת כלים בטמפרטורה של 70 מעלות. לפיכך, חלק מבעלי המקומות החליטו לעבור לכלים חד־פעמיים בתקופה הקרובה. "אני עושה את המקסימום כדי לשמור על בריאות האורחים וכך גם לשמור על העסק שלי", אומר ישולה, שהחליט לאמץ את השימוש בכלים חד־פעמיים.
"ההנחיה של המדיח מאוד מסרבלת את העבודה", אומרת פורמוזה־רפאל, "אנחנו נעבור בינתיים לכלים מפלסטיק שנזרקים אחרי השימוש. אחרת אי אפשר להתנהל, כי את צריכה מהר את הצלחות, את הסכו"ם. זה אומנם פחות ידידותי לסביבה, לכן אנו חושבים לעבור לכלים מתכלים, אבל מבחינת המבלים זה ייתן יותר ביטחון ולנו זה ייעל את ההתנהלות".
על פי ההנחיות, תהיה גם הגבלה על מספר הלקוחות במקומות הבילוי: עד 100 לקוחות - התפוסה יכולה להיות 100%; מעל 100 לקוחות - תפוסה של מקסימום 85%; וכן שמירה על מרחק של מטר וחצי בין שולחנות. לדברי אנשי חיי הלילה, במציאות הנוכחית, שמירה על ההנחיות האלה לא אמורה להיות מורכבת.
"בכל המקומות שלי יש חצר עם שולחנות וכיסאות, בחלק גם כורסאות", אומר אבידן. ״עכשיו הם יהיו יותר מרווחים, במרחק של מטר וחצי. עיריית תל אביב־יפו מאפשרת עכשיו לבעלי ברים ומסעדות להתרחב, לשים שולחנות טיפה יותר רחוק מהעסק, ללא תשלום נוסף, כדי לצלוח את התקופה הזאת. בחוויה של בר יש את עניין האווירה, כשאתה קרוב לאנשים. זה חלק מחוויית הבילוי. לא נעים לשבת רחוק אחד מהשני. כרגע מדברים על מרחק של מטר וחצי בין שולחנות. אנחנו מקווים שבסוף יאפשרו מרחק של מטר".
"אין עכשיו תיירים", אומרת פורמוזה־רפאל, "אז מראש יהיה פחות קהל שיגיע. אנחנו יכולים לעשות יותר מרווחים בין אנשים. נראה לי שעכשיו אנשים גם פחות יתחבקו ויתנשקו. אומנם בענף הלילה באים בשביל ליהנות, להכיר, להתמנגל, אבל עכשיו, כשיש חשש מסוים, יכול להיות שינוי. מצד שני, פה בתל אביב רוב הצעירים ממשיכים עם החיבוקים והנישוקים ולא מקפידים על מרפוקים. אני רואה את זה ברחוב".
"המקום שלנו מכיל עד 150 איש, זה אומר שבתקופה הזו נלך על ההגבלות של עד 100 איש", אומר נדלר. "לדעתי המקומות הגדולים, של 2,000 איש ומעלה לא ייפתחו כל כך מהר. יש הרבה מקומות מאוד גדולים שמסתמכים על תיירים שכרגע לא נמצאים. בנוסף, לרוב בעלי המקומות הגדולים יש גם מקומות קטנים, והם מבינים שהקהל יותר יפחד להגיע למקומות שבהם ההתקהלות תהיה גדולה".
"על פי הרישיון, המקומות שלי מכילים 330 ו־413 איש", אומר ישולה. "ההנחיות מדברות על 85% תפוסה. גם בשגרה הרגילה המקום שלנו מלא בצורה נעימה ואחראית. זו לא התמונה שיש בעיניים לכולם של המועדון המפוצץ. מלכתחילה התפוסה אצלנו היא בצורה הגיונית ומחושבת על ידי מהנדס בטיחות".
נדלר: "מקומות הבילוי משרים את האווירה. המקום שלי משדר אווירה של כיף, מסיבה ולרקוד. למשל בחור שמתחיל עם בחורה זה דבר שלא ישתנה. זה משהו שתמיד יישאר במקומות הבילוי. בתור התחלה אני חושב שאנשים יותר ייזהרו בנושא הזה. אבל בסופו של דבר, כשגבר או אישה באים למסיבה ושותים כמה דרינקים, אז הם כבר בתוך העניין, בתוך הווייב. אני לא חושב שחשש מקורונה זה מה שיעצור אותם. אנחנו רואים למשל איך צפצפו על ההנחיות והלכו לים לפני שזה הותר רשמית".
נדלר: "החבר'ה רק מחכים לרגע שנפתח. בחודשיים האלה קיבלתי הודעות של 'מתי פותחים?'. כל האנשים הצעירים, וגם רבים מבני ה־40 פלוס שגרים בתל אביב, גרים בה בסופו של דבר בגלל חיי הלילה. אני משער שכ־70% מהבליינים שהיו רגילים להגיע יגיעו, אבל אני מודע לכך שבתקופה הקרובה, עד שיהיה חיסון לקורונה, נראה שינוי בחיי הלילה".
אבידן: "יש אנשים שנמצאים במיתון עכשיו והלכו אחורה מבחינה כלכלית, אבל בסופו של דבר אנשים ירצו לחזור לבלות. אם זה לצאת לבירה ודרינק או לארוחות יותר רציניות. אנשים על אף חוסר ההכנסה ירצו לצאת ולהשתחרר. זה לא יקרה בבת אחת. הענף הזה היה קשה ובסיכון ובאחוזי רווח נמוכים עוד לפני הקורונה. אני מניח שתהיה ירידה בהכנסות גם בגלל ההנחיות שלא משחררות לגמרי את הרסן. עם זאת, אני שומע על לא מעט אנשים שמחכים לפתיחה שלנו".
פורמוזה־רפאל: "יהיו אנשים שיפחדו לצאת, אבל יש אנשים שכבר היום מתקהלים. בגדול אני חושבת שהבליינים יגיעו, הם צמאים להשתחרר מהמצב. כרגע, לפי מה שאנחנו יודעים, יש מסיבות מחתרתיות. לכן כשנחזור לפעילות, הקהל יחזור. אני רוצה להאמין שנצליח לעשות זאת בצורה מבוקרת. כל עוד אנחנו שולטים בכניסה של האורחים, לא תהיה בעיה. הבעיה העיקרית היא שלא בטוח שמקומות שיפתחו יצליחו לשרוד. רבים מהענף לא קיבלו שום דבר בפעימה הראשונה ולא בשנייה. גם את הפעימה השלישית מאוד קשה למלא".
נדלר: "יש מלא אנשים שרק עכשיו חוזרים לעבוד. בן אדם ממוצע היה מוציא בערב 150־100 שקל על אלכוהול. יש הרבה אנשים שגם בלי עבודה כן ירצו ליהנות ולהגיע לסכומים האלה. אבל נראה לי שכבר לא נראה אנשים שיוציאו למעלה מ־1,000 שקלים לראש על משקאות בערב אחד, כמו שהיה קורה בעבר".
אבידן: "גם אנחנו לא נוגעים במחירים. אחוזי רווח היו נמוכים לפני כן, אז עם הורדת מחירים בעלי העסקים לא ישרדו"; נדלר: "כרגע, גם אנחנו משאירים את המחירים כמו שהיו. אני גם חושב שאם אנשים באמת יגיעו, אין סיבה שלא נצליח להיות רווחיים"; פורמוזה־רפאל: "יש פה מכה כלכלית קשה. אני לא יודעת אם נוכל להוריד מחירים. יכול להיות שנצטרך להעלות, אני מקווה שלא. כאמור, יכול מאוד להיות שחלק ממי שיפתחו, יסגרו אחרי כמה חודשים. לכן הכי חשוב להזרים כסף כדי להחיות את הענף. זה שפותחים זה נחמד, אבל לא כולם ישרדו".