מוזיאון אגם בראשון לציון נפתח מחדש למבקרים ומזמין ילדים ומבוגרים להשתתף בחוויה חושית ורגשית עם יצירות אמנות, תוכנית של סיורים, הדרכות וסדנאות שמפתחות יכולות, תהליכי חשיבה, טכניקות, מיומנויות ויצירתיות, המותאמות לקבוצות גיל שונות. הסדנאות נערכות במרחב הפתוח בגן המוזיאון. המוזיאון מציג תערוכה מקיפה הכוללת עשרות יצירות קינטיות מרהיבות של האמן פורץ הדרך יעקב אגם: פיסול וציור שמשנים צורה, יצירות דיגיטליות אינטראקטיביות, חפצים ומיצבים משתנים בתנועה מתמדת. אחרי תקופה של סגר ביתי מול המסכים מוזמנים הילדים והמבוגרים לגלות, לחקור, לשאול, לשחק, להתבונן, להתנסות, ולרכוש ידע בסיורים וסדנאות יצירתיות.
תיאטרון מלנקי מציע בילוי משפחתי מרענן לימי הקיץ החמים: הצגה ייחודית באווירה חורפית, “אגדת שלג". ההצגה מגוללת את סיפורו של איש שלג קטן שיוצא למסע בניסיון לעצור את השמש מלהגיע, על מנת לשמור על החורף, בכדי שבסופו של דבר הוא לא יימס. ההצגה מתרחשת באווירה חורפית, ביתית, קרירה ונעימה, כאשר גם העובדה שהכניסה מוגבלת ל־34 צופים בלבד תורמת לאינטימיות, כמו גם לקשב ולריכוז השואבים את הצופים הצעירים פנימה. מומלץ לילדים בגילי 9־3. רעיון: לאון וקסניה מורוז, עיבוד ובימוי: לאון מורוז, עיצוב במה ובובות: קסניה מורוז, עיצוב מוזיקלי: לאון מורוז. שחקנים יוצרים: קסניה מורוז, הדס אייל, דוד זיסלסון.
מתחם ארנה הרצליה הענק, המתפרש על פני 2,500 מ"ר, מחולק ל־11 עולמות תוכן, בהם: נינג'גו, מרוצי מכוניות, הישרדות VIP, אתגר הטיקטוק, עיר הלגו, הפירמידות, הקולנוע של ערוץ ZOOM, מתחם לקטנטנים, סדנה של להקת מיומנה על הבמה המרכזית ועוד מלא הפתעות.
מרכז הסדנאות של רולדין מציע סדנאות ופעילויות לילדים המתאימות לילדים מגיל ארבע. משך הסדנה כשעה ורבע, כאשר בזמן הזה ההורים מוזמנים להתלוות לצאצאים ולהכין איתם קינוחים טעימים, או לשתות בנחת קפה. אנחנו מעדיפים את האופציה השנייה. הילדים מקבלים סינרים וכובעים ונחשפים לחומרי הגלם (הכשרים) המשמשים גם את ליין המוצרים של הרשת, ומתחילים להכין את הקינוחים. בסיום הסדנה מקבל כל משתתף את המארז האישי והמתוק שהכין הכולל: עוגילידה, טראפלס אוריאו, כוס קינוח מוס שוקולד. יאמי.
סדנאות היצירה המושקעות לילדים במתחם ישפרו פלאנט באר שבע חוזרות לפעול בהתאם להנחיות שגרת הקורונה. בהן: סוס נדנדה, נגרות ראש מסמרים, דייג מגנטי, מיני באולינג, מתקן מעוצב לנייר סופג, עפיפון ועוד. הסדנאות מתקיימות פעמיים בשבוע בשעות אחר הצהריים והכניסה אליהן חופשית וללא צורך בהרשמה מקדימה.
פארק ההרפתקאות “דרך העץ" בשדמות דבורה בגליל התחתון חוגג את הקיץ עם שפע פעילויות לכל הגילים: קארטינג פדלים במסלול מים מהנה ורטוב, סדנה ליצירת צעצועים – כל ילד יקבל ערכה לבניית צעצועי עץ נהדרים, מבוך דרך העץ – מבוך אתגרים עם ארבע דרגות קושי, בהתאם לגילי הילדים. הפעילות רטובה ומרעננת עם מתזים להשלמת החוויה.
החווה של חוה מאכלסת מגוון רחב של בעלי חיים שהוצלו ושוקמו לאחר התעללות. במקום תמצאו מרחבים גדולים ושלל פעילויות לילדים ולמשפחה: אפיית פיתות, מתנפחים, רכיבה על חמורים, חליבת עזים, רכבת לרפת, בועות סבון ועוד.