"יהודה היה "אבא גנוב" לא רק לבנות ובני משפחתו הקרובה. הוא במידה רבה מאוד היה גם מעין אבי הקומדיה וההומור הישראלי, שהיווה השראה לאנשי הקולנוע לדורותיהם ולקהל הישראלי, שנהר לצפות בסרטיו. יהודה יחסר לנו בחיוכו שובה הלב, בכישרונו וביכולתו האדירה לדבר אל העם, לחבר אותו ולגרום לו הנאה. מחלת הקורונה, לצערנו, לקחה את יהודה מעמנו, אך הדמויות שגילם, ישארו עמנו לעד. יהי זכרו ברוך".
"ממעצבי הישראליות"
בארקן עבד מתוך תשוקה ואהבה אמיתית לקולנוע וליצירה הישראלית. באחד הראיונות האחרונים לתקשורת ציין שיש מושג שנקרא 'זכות הסירוב'. הוא הסביר שלעולם לא לקח תפקיד שלא התחבר אליו, שלא הרגיש אליו תשוקה. הוא העניק לנו אינספור רגעים שלעולם לא נשכח, שנצרבו בזיכרון הישראלי. יהודה בארקן ז"ל, כאמן, היה ללא ספק ממעצבי הישראליות. יהי זכרו ברוך".
ניצה שאול: "יהודה השובב והיפהפה היה משאת נפשן של כל הנשים בארץ"
"המונח סרטי בורקס הומצא על הסט של חגיגה בסנוקר. בועז דוידסון הבמאי דיבר על סרטי ספגטי באיטליה וחשבנו מה אוהבים בארץ - כך זה נטמע. יהודה אמר, לא מאמינה שאני מדברת עליו בזמן עבר, יהודה אמר שזה מדהים שהשם סרטי בורקס בא מאהבה. לאחרונה הוא התחיל לומר שהמצב לא טוב ולא משתפר ונכנסה בי דאגה נוראית - והבוקר הוא עזב אותנו. הוא יכול היה לשמח עוד כל כך הרבה אנשים, איזו אבדה של איש עם נשמה גדולה. איש עם מסר".