המרכז הלאומי להשתלות הודיע כי סדן היה חתום על כרטיס אדי וכי משפחתו הסכימה לתרום את איבריו.עוד נמסר, כי ההנצלות וההשתלות יבוצעו בהמשך היום.
סדן נפטר לאחר שנפצע באורח קשה וסבל מחבלה רב מערכתית. הוא קיבל טיפול ראשוני מצוותי מד''א שהגיעו לזירת התאונה ופונה לבית החולים כשהוא מורדם ומונשם.
דור וקנין, חובש מד''א שהגיע למקום התאונה סיפר: "רוכב האופניים שכב בצד הדרך כשהוא מחוסר הכרה לאחר שנפגע מאוטובוס. הוא היה ללא דופק וללא נשימה וסבל מחבלה רב מערכתית קשה מאוד, ביצענו בו פעולות החייאה וכאשר חזר הדופק העלינו אותו לניידת טיפול נמרץ ופינינו לבית החולים תוך המשך טיפול רפואי כשהוא במצב קשה ויציב".
סדן התפרסם כספורטאי אתגרי, שבין היתר הקיף את כדור הארץ ברכיבה על אופניים. המסע כלל 66 אלף ק”מ ב־42 מדינות בחמש יבשות.