עוד אמר כי "אנחנו מכירים את אויבינו ולמדנו לדעת שכשמתמודדים עם ארגוני טרור, הדרך לשקט וליציבות עוברת קודם כל בשליטה בשטח, מודיעין מצוין, סיכול והרתעה".
בסיום דבריו, פנה לראש השב"כ הנכנס: "רונן, את כל חייך הבוגרים הקדשת לביטחון ישראל. ביצעת מסלול מרשים בסיירת מטכ"ל ובשירות, כלוחם וכמפקד סיכנת את חייך לא אחת, פיקדת על שורה ארוכה של מבצעים ופעולות שתרמו להגנת המדינה ואזרחיה. אני בטוח שבזכות כישוריך וניסיונך תזניק את השירות קדימה אל פסגות חדשות. הצלחתך – הצלחתנו".
לדבריו, במהלך שנות כהונתו נהרגו 54 אזרחים ישראלים מפיגועי טרור, בוצעו 529 פיגועים משמעותיים (ירי, דקירה, דריסה, מטען) וסוכלו 2261 פיגועים משמעותיים (ירי, מטען, התאבדות וחטיפה). "אני גאה להותיר מאחוריי ארגון חשוב מאין כמותו בהגנה על ביטחון ישראל - ארגון היודע לחבר יחד חדשנות טכנולוגית פורצת דרך, חשיבה יצירתית ונועזת, הון אנושי מהטובים במדינה וערכים שהם מצפן לדרך", המשיך.
"אמשיך להעניק למדינת ישראל כלל שאוכל וככל שאדרש. ההגנה עליה והתרומה לחוסנה הביטחוני, הלאומי והמוסרי, הם משימה שלא נגמרת. אין לנו שום אופציה אחרת מאשר להמשיך ולשמור על הבית בכל מאודנו, להמשיך לנצח בכל יום מחדש במאבקים שעוד נכונו לנו. אין לי ארץ אחרת, אין לנו ארץ אחרת", סיכם.
"תחושת התחדשות בארגון"
הנכנס לתפקיד, רונן בר, אמר במהלך הטקס כי "יום חילופי ראש ארגון הוא יום עם תחושת התחדשות בארגון, יום עם תחושת חג והקלה למסיים ואצלי מהבוקר - יום עם תחושת אחריות כבדת משקל"
"נדב מסיים בארגון תקופה ארוכה, וכאחד שעמד לצידו חלק ניכר מהדרך – אני יכול גם להעיד שמאוד מוצלחת. נדב, לקחת את הארגון קדימה בתחומים רבים ואין לי ספק שהם יהוו תשתית משמעותית לשנים הבאות", הוסיף.
"מכל הארגונים, שב"כ הוא היחיד הנמצא ביום-יום בצומת המורכב והעדין שקיים בין זכויות היסוד השונות, אלו הכתובות של הדמוקרטיה ואלו הלא כתובות של מגילת זכויות האדם ובעיקר בצומת בין הזכות לביטחון ולחיים ובין הזכות לפרטיות ולכבוד האדם. אני מקווה שבכל צמתי ההחלטה יהיה לנו את הכח, האומץ והתבונה לאזן נכון בין מרכיבים אלו, ושנוכל לממש תוך שיקול דעת את עקרונות הדמוקרטיה המתגוננת", אמר.
"השירות הוא ארגון של אנשים. המארג הרב-דורי מהווה מדגם מייצג של החברה הישראלית, אבל יותר מהכל זהו ארגון של אנשים מצוינים. חדורי מטרה, משוכנעים בצדקת הדרך וחברים אמיתיים. גם התמיכה שאני קיבלתי הייתה בשבילי תזכורת לכך. יהיה לי הכבוד להוביל את הנבחרת המופלאה הזו מתוך מחויבות לשמירה על בטחון אזרחי המדינה", סיכם.