לראשונה: משלחת רשמית מאיחוד האמירויות תצטרף למצעד החיים על אדמת פולין

במהלך הטקס המרכזי השנתי בבירקנאו, יודלק "לפיד של סובלנות ותקווה" על ידי היזם והפילנתרופ איתן ניישלוס, יחד עם אחמד עובייד אל-מנסורי, מייסד המוזאון הראשון בעולם הערבי לזכר השואה

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
האמירתי אחמד עובייד אל-מנסורי (צד ימין) ואיתן ניישלוס (צד שמאל).
האמירתי אחמד עובייד אל-מנסורי (צד ימין) ואיתן ניישלוס (צד שמאל). | צילום: באדיבות מצעד החיים

אחמד עובייד אל-מנסורי, חבר לשעבר במועצה הלאומית הפדרלית, הוא המייסד של המוזאון הראשון להנצחת השואה בעולם הערבי והמוסלמי, ושל מוזאון מפגש הציוויליזציות.

איתן נישלוס הוא דור שלישי לניצולת השואה תמרה זיסרמן ז"ל, והוא הצטרף לאחרונה לארגון מצעד החיים כשותף אסטרטגי להובלת מסע הזיכרון והאחריות בקרב בני הדור השלישי. נישלוס, שעבר לאחרונה להתגורר באיחוד האמירויות, יכהן כמייסד והשגריר של מצעד החיים במדינות המפרץ.

לקראת המצעד אמר אחמד עובייד אל-מנסורי: "למען עתיד האנושות, אנו חייבים ללמוד מלקחי העבר ולהכיר את הסכנה האורבת ברחבי העולם של שנאה ודעות קדומות. המציאות החדשה במזרח התיכון, אשר תרמה רבות לחברות החמה בין יהודים למוסלמים, מציעה הזדמנות היסטורית עבור כל ילדי אברהם, לעמוד זה לצד זה לזכר קורבנות השואה, וכאות לשיתוף פעולה ושותפות למען העתיד באזור וברחבי העולם".

איתן ניישלוס הוסיף: "ההזדמנות לבסס את נוכחות 'מצעד החיים' באיחוד האמירויות ובמפרץ, היא לא רק זכות, אלא הזדמנות אמיתית לספר לכמה שיותר אנשים באזור על זוועות השואה – על מנת שיפעלו לקדם מסר של פיוס ושלום לטובת העתיד".

ד"ר שמואל רוזנמן, יו"ר מצעד החיים: "בעקבות הסכמי אברהם, בידינו ההזדמנות – ויתרה מכך, החובה – להרחיב את עבודת החינוך על השואה ולהגיע ליותר אנשים ברחבי העולם. אני מברך את איתן ניישלוס, דור שלישי של ניצולת שואה, על הצטרפותו למצעד החיים הבינלאומי, ולקידום המשימה המשותפת שלנו גם בעולם הערבי. הצטרפותה של משלחת רשמית של איחוד האמירויות למצעד, והקמת פעילות חדשה באיחוד האמירויות לקידום זיכרון השואה והחינוך, הם צעדים ראשונים וחשובים".

תגיות:
איחוד האמירויות
/
מצעד החיים בפולין
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף