"צריך להיות גבול לחופש ההסתה": ועדת החינוך דנה באלימות באוניברסיטאות

פרופ' דניאל חיימוביץ התייחס במהלך דיון בוועדת החינוך, התרבות והספורט להפגנה שעוררה ביקורת רבה בעקבות הנפת דגלי פלסטין בקמפוס, וטען כי "בפועל אין מכות או גזענות בקמפוס"

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
דגלי פלסטין מול דגלי ישראל באוניברסיטת בן גוריון
דגלי פלסטין מול דגלי ישראל באוניברסיטת בן גוריון | צילום: אריק קרם
2
גלריה

"אנחנו חייבים לייצר אי של שפיות, אי של קיום. אני מבטיח שאני שם בראש מעייני למצוא את הדרך להחזיר את תחושת הביטחון. בפועל אין מכות, או גזענות גלויה בקמפוס", הוסיף.

על ההפגנה שעוררה סערה בשבוע שעבר אמר: "אני מתגאה לייצג אוניברסיטה שהיא מוסד ציוני שמיישם בחזונו ופועלו את הציונות. יצרנו דיאלוג בהסכמות עם שני התאים, וההפגנה הסתיימה בחלוף שעה ללא גילוי אלימות. בבקשות שדנו אצלנו לא נכללו הנפת דגל פלסטין בכלל".

דגלי פלסטין באוניברסיטת בן גוריון
דגלי פלסטין באוניברסיטת בן גוריון | צילום: רשתות ערביות

"האוניברסיטה מגלה אפס סבלנות להסתה נגד מדינת ישראל, הסתה, טרור וגזענות - לכל אלו לא היה זכר בהפגנה. אנחנו עובדים בתנאים לא פשוטים בדרום, אנחנו צריכים לחיזוק וסיוע שלכם ולא ההפך", ציין.

"ראינו שסטודנטים לא הורשו להכניס דגלי ישראל לקמפוסים, אנו לא באיראן. להניף דגלי ישראל זאת לא פרובוקציה. לא הגיוני שסטודנטים יחששו להניף דגל ישראל. צריך להטיל סנקציות על מי שאוסר להניף דגלי ישראל. אנו מצפים שהוועדה תוציא דברים ברורים כי השטח מרגיש שיש הפקרות מוחלטת", הוסיף.

תגיות:
אוניברסיטת בן גוריון
/
ועדת הכנסת
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף