"הבנתי שזו לא הדרך שאני רוצה לחיות בה": יוצאת בשאלה על הדרך מהעולם החרדי למצעד הגאווה

מושקא קורקוס, חרדית לשעבר וחלק מקהילת הלהט"ב, שוחחה עם ג'ודי שלום ניר מוזס בבוקר המצעד, שיתפה בהתמודדות המורכבת של חייה, היציאה מהארון בחברה החרדית ותגובת הוריה: "היה להם קשה לקבל את זה שאני לסבית"

לוגו 103fm צילום: באדיבות 103FM
מתכנסים לקראת מצעד הגאווה בתל אביב (צילום: אבשלום ששוני) | צילום:

קורקוס, שיצאה בשאלה לפני ארבע שנים, שיתפה ברגע בו הבינה כי היא לסבית: "לפני שלוש שנים יצאתי מהארון, הבנתי שאני לסבית, שנה אחרי שיצאתי בשאלה". היא התייחסה לתגובת הוריה ליציאתה מהארון: "היה להם מאוד קשה ומורכב לקבל את זה שאני לסבית", אך יחד עם זאת היא הבהירה כי הוריה "אינם מחרימים אותי".

בהמשך התייחסה קורקוס לחברותיה מהחברה החרדית: "אנחנו לא בקשר כל כך טוב כי המרחק והזמן עשו את שלהם ויש מורכבות, הדברים שמעניינים אותי לא מעניינים אותן אבל הן בגדול מאוד אוהבות אותי. הן היו מזועזעות מהלסביות שלי, הן לא באמת אמרו את זה אבל ראיתי שהן חשבו 'אולי את נמשכת אליי', אבל זה גם דברים ששומעים בחברה החילונית".

היא התייחסה שוב להתמודדות עם אורח חייה מול החברה ממנה באה, ואמרה כי "לצאת מהארון זה עניין יותר מורכב כשאתה יוצא החברה החרדית. יש הרבה הומופוביה מופנמת ובדידות".

לסיום, סיפרה קורקוס על פועלה כיום: "היום אני מדריכה, מנחה של קבוצה של צעירים וצעירות יוצאי החברה חרדית. זו קבוצה שהיא שיתוף פעולה של יוצאים לשינוי, איגי ומימון של משרד הרווחה".

תגיות:
חרדים
/
מצעד הגאווה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף