החל ממחר: בשורה דרמטית לאלפי נכי צה"ל

אגף השיקום במשרד הביטחון הודיע כי 12 אלף נכי צה"ל יהיו זכאים ל"פטור מתור" ו-"פטור מתשלום עבור מלווה". על פי התקנות החדשות, נכי צה"ל עם 40% ומעלה ומקבלי הטבות ניידות זכאים לכך

יובל בגנו צילום: באדיבות המצולם
הפגנות נכי צה"ל
הפגנות נכי צה"ל | צילום: מרים אלסטר, פלאש 90
2
גלריה

אגף השיקום במשרד הביטחון הודיע היום (רביעי) כי הוא נערך לקראת כניסתן של תקנות הנגישות בנושאי "פטור מתור" ו-"פטור משתלום עבור מלווה. זאת, לאחר שבימים האחרונים שלח האגף את התעודות החדשות לכ-12 אלף נכי צה"ל הזכאים לכך.

תעודת נכה
תעודת נכה | צילום: אגף דוברות והסברה במשרד הביטחון

על פי התקנות החדשות, נכי צה"ל המוכרים בסעיפי ראש, נפש והמתמודדים עם פוסט טראומה, עם 40% נכות ומעלה ומקבלי הטבת ניידות שיציגו תעודה זו, לא יעמדו בתור במשרדי ממשלה, רשויות מקומיות וקופות חולים. כמו כן, נכי צה"ל עם נכות מיוחדת של 100%, מקבלי דמי ליווי או המוכרים מעל ל-50% נכות בסעיפי ראש, נפש והמתמודדים עם פוסט טראומה שיציגו צעודה זו, לא יעמדו בתור וכן יהיו פטורים מתשלום עבור מלווה.

תגיות:
צה"ל
/
משרד הביטחון
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף