"רוצים לחולל שינוי": מחאת האוהלים חזרה לרוטשילד

ראשוני האוהלים הוקמו לאורך השדרה המרכזית בתל אביב, זאת כחלק מהמחאה על מחירי הדיור. מארגני המחאה מעריכים כי בימים הקרובים יגיעו לשדרה מוחים נוספים

משה כהן צילום: מעריב אונליין
מחאת האוהלים (צילום: אלישיב רקובסקי/TPS) | צילום:

11 שנים לאחר שפרצה המחאה החברתית הגדולה בשדרות רוטשילד בתל אביב, הוצבו הערב (ראשון) בשדרה התל אביבית כעשרה אוהלים על ידי עשרות צעירים, במחאה על השתוללות מחירי הדיור לקנייה ולשכירות.

"ישנם צעירים שהגיעו עם שקי שינה, כי אין להם כסף לקנות אוהל. אנחנו מוחים כדי לעשות שינוי, הדור שלנו נשכח. שהממשלה תתמוך בצעירים, במקום לדאוג לג'ובים למקורבים", אמרה הדר כהן (20) מקרית אונו – "זו רק ההתחלה ונהיה כאן עד שיהיה שינוי. אין לנו וילה בקיסריה, ברמת אביב וברעננה. אנחנו כבר לא חולמים על רכישת דירה. צעירים רבים מתקשים לשלם את שכר הדירה שעולה ועולה וחושבים איך לעבור את החודש".

בתשובה לשאלה, מה ישתנה הפעם, לאחר שמאז המחאה הקודמת ב-2011 מחירי הדיור זינקו בעשרות אחוזים, היא השיבה בנחרצות: "ניאבק עד שיהיו פתרונות ואצלנו אף אחד לא יקבל שריונים במפלגות לקראת הבחירות".

ארתור גבאי (35), כלכלן המתגורר בשכירות ברמת גן, התריע: "שוק הדיור בקטסטרופה. חייבים תוכנית משופרת לבלימת השתוללות המחירים. ישראל צריכה להתנהל כמו כל מדינה מתוקנת. אני כבר שומע על מקרים של תיאומי מחירים בין בעלי דירות וצעירים שרוצים לעזוב את הארץ. נהיה כאן כמה שצריך".

אחד ממארגני המחאה הדגיש שזו רק ההתחלה. "יש כאן חבר'ה צעירים שהתארגנו במקומות שונים בארץ. הפעם המחאה החלה בפריפריה – בהקמת אוהלי מחאה בפרדס חנה, בבאר שבע ובמקומות נוספים, ורק כעת הגיעה לתל אביב ואני שומע שגם בצ'ארלס קלור התארגנו להקים אוהלי מחאה והוקמו אוהלים גם בכפר סבא, נתניה ומקומות נוספים. יש כאן מצוקת דיור קשה של הדור הצעיר והמדינה חייבת להתעורר".

גיל סהר (34) נשוי ואב לפעוט כבן חצי שנה מחריש, שהיה ממארגני מחאת האוהלים בפרדס חנה, הגיע כדי לתמוך: "גם בחריש מחירי הדיור זינקו, אומנם פחות מאשר באזורים אחרים, אבל בקיץ הם עלו בכ-15%. הדור שלנו הוא חצי אבוד והמאבק הוא כבר למען הצעירים יותר, שתהיה להם תקווה להגיע לקורת גג בקניה או בשכירות סבירה". עוד סיפר – "אנחנו משפחות צעירות וצעירים שמניעים מחאה, שנועדה להעיר את הממשלה. כולנו איחדנו כוחות".

מחאת האוהלים
מחאת האוהלים | צילום: אבשלום ששוני
מחאת האוהלים
מחאת האוהלים | צילום: אבשלום ששוני
תגיות:
משבר הדיור
/
מחאת אוהלים ברוטשילד
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף