פר ההרבעה היקר ביותר נמכר ב-17,400 שקלים

פר ההרבעה היקר ביותר נמכר ב- 17,400 שקלים במכירה הפומבית של בוקרי 'אגודת מרעה' בגולן. העגל מגזע סימנטל בן 14 חודשים, שוקל כעת 607 ק"ג ויגיע למשקל של 1 טון

משה כהן צילום: מעריב אונליין
פר הרבעה
פר הרבעה | צילום: צמח תערובות
4
גלריה

המכירה הפומבית השנתית של עגלי ההרבעה התקיימה היום (רביעי) בחסות 'צמח תערובות' ו'הרמן-פרוג'קט בר'.

עגל ההרבעה היקר ביותר, מספר 613, שטופח במשק קשת, נמכר ב-17,400 שקלים לחוות הבקר ברמת מגשימים, במכירה הפומבית של בוקרי 'אגודת מרעה'. העגל מגזע סימנטל, בן 14 חודשים, שוקל כעת 607 ק"ג (ויגיע למשקל של 1 טון), הינו בעל תכונות פוריות ועלייה במשקל של 1.4 ק"ג ליום, עם היקף אשכים 40 ס"מ, ורגליים ארוכות וחזקות, המעניקות לו יתרון בתנאי השטח הסלעיים של הגולן.

פר הרבעה
פר הרבעה | צילום: צמח תערובות

במכירה הפומבית הוצגו 35 עגלי הרבעה מהגזעים סימנטל ושרולה שטופחו בחוות הבקר רמת מגשימים, יונתן, קשת ומשק שניידר. המכירה הפומבית נועדה לטפח, לשמר ולהשביח פרים טהורי גזע בעלי גנטיקה משובחת ולהבטיח את איכות הבשר לצרכנים. האירוע בו השתתפו בוקרים מקצועיים מכל רחבי הארץ, התקיים במכלאת יונתן בגולן, נוהל על ידי 'אגודת מרעה', בחסות 'צמח תערובות', מהמפעלים הגדולים בישראל לעיבוד תערובות איכותיות להזנת בעלי חיים, וחברת 'הרמן-פרוג'קט בר'.

דרור טננבאום, מנהל השיווק של 'צמח תערובות' אמר: "השנה מקבל האירוע המסורתי חשיבות גדולה, לנוכח האיום המרחף מעל ענפי החקלאות בישראל עקב  הרפורמה בחקלאות שמקדמת הממשלה. מגדלי הבקר הישראלים חווים לצערנו, על בשרם, 'תרתי משמע', את משמעות הגדלת הייבוא של עגלים חיים ובשר קפוא, לכן חשוב שהבוקרים הישראלים לא רק שלא הרימו ידיים, אלא ממשיכים לספק את הבשר האיכותי, הבריא והטעים ביותר. על הצרכן הישראלי לדעת כי מחיר הבשר תוצרת ישראל, מגלם איכות חסרת פשרות, גידול בעלי החיים באופן הומני וכי ענף הבקר לבשר במרעה הוא השומר על אדמות הלאום והשטחים הפתוחים בעצם נוכחותו בשטח, זו ציונות אמתית, ואנו ב'צמח תערובות' מהראשונים לתמוך בהם".

פר הרבעה
פר הרבעה | צילום: צמח תערובות

תום חזן, יו"ר 'אגודת מרעה', אמר: "מטרת המכירה הפומבית המקצועית היא השבחת העדרים של חברי 'אגודת מרעה', המוכרים והרוכשים. עדרי הבקר בגולן הינם מהמובילים והטובים בארץ, ונמצאים כל העת במגמת שיפור וייעול, על מנת לספק את הבשר הטוב והאיכותי ביותר לצרכנים. בעקבות הפיתוח האינטנסיבי ברמת הגולן בתחומי ההתיישבות, תעשייה, תיירות ועוד, הגורע משטחי המרעה, 'אגודת מרעה' משקיעה בשנים האחרונות מאמצים רבים מול מועצה אזורית גולן ומשרדי הממשלה, על מנת להבטיח את עתיד גידול הבקר בגולן ולבנות אסטרטגיה ארוכת טווח לענף. הבוקרים של האגודה הם שומרי אדמות הלאום בגולן, לאורך שנים רבות ובכוונתנו להמשיך בקיום הענף למרות הקשיים הרבים".

פר הרבעה
פר הרבעה | צילום: צמח תערובות

בסיום המכירה הועברו העגלים לחוות הבעלים החדשים ועתה יעסקו בהרבעת הפרות האימהות, בעדרים, וייצרו דור צאצאים בריאים בעלי איכויות גבוהות יותר לעדר הבקר המסחרי.

תגיות:
מכירה פומבית
/
פר הרבעה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף