מחברת שטראוס נמסר כי מפעליה בנוף הגליל חוזרים לייצר באופן הדרגתי לאחר ניקיונות יסודיים שבוצעו במפעל והשקעה משמעותית בתשתיות בשני אתרי היצור שאחראים לייצור ממתקי עלית. החברה מתגברת את היקף בדיקות האיכות בכל חומרי הגלם, במנות היצור ובסביבת העבודה, על מנת להבטיח עמידה בסטנדרט גבוה של איכות ובטיחות מזון.
לדבריהם, המפעלים התחדשו, בוצעו השקעות בתשתיות ושינויים בתהליכי הייצור ובבקרת האיכות, והחברה חוזרת לייצר לאחר שהתקבל ממשרד הבריאות אישור יצור נאות להפעלה הדרגתית של קווי היצור במפעל. עוד נמסר כי החזרה לייצור וצבירת המלאים תהיה הדרגתית והיצור הראשון בחלק מהקווים יהיה של מוצרים ללא גלוטן. החזרה לייצור מלא תעשה בתיאום עם משרד הבריאות ותארך מספר חודשים.
כזכור, בסוף חודש אפריל ביצע משרד הבריאות ביקורת תברואתית וטכנולוגית בעקבות ממצאים חיוביים לסלמונלה והודעת החזרה יזומה (ריקול) רחבה שדווחה לציבור על מגוון מוצרי החברה. בביקורת נמצאו ליקויים מהותיים וכתוצאה מכך החליטו גורמי המקצוע בשירות המזון שבמשרד הבריאות על התליית אישור הייצור הנאות לחברה, לתקופה של שלושה חודשים או עד לתיקון כלל הליקויים שנמצאו בביקורת. בעקבות הביקורת המפעל נכנס לתהליך טיפול יסודי ובוצעו עבודות לשיפור התשתיות, שיפור וחידוד נהלים, ניקיונות, תגבור כוח אדם ועוד.
לאחר מכן מפקחי שירות המזון במשרד הבריאות ערכו ביקורת תברואתית וטכנולוגית במפעל שטראוס עלית. בעקבות הביקורת אושר למפעל להחזיר לייצור וופלים ואפיפיות ללא גלוטן. האישור ניתן לאחר שנעשו כל הפעולות עליהן הצהיר המפעל והוחזרו לעבודה הקווים שנוקו, נבדקו ושעומדים בסטנדרטים החדשים.