חגיגות באוקראינה לאחר שחרור חרסון, תחמושת רבה נגנבה מבסיס צה"ל בצפון | סיכום השבת

המונים חגגו ברחבי חרסון את הנסיגה הרוסית מהעיר. כמות גדולה של נשק ותחמושת צבאית נגנבה הלילה מבסיס צה"ל ברמת הגולן שנפרץ. הדמוקרטים רחוקים מושב אחד בלבד משליטה בסנאט

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
חגיגות בעיר חרסון, אוקראינה
חגיגות בעיר חרסון, אוקראינה | צילום: Genya SAVILOV / AFP)
5
גלריה

המונים חגגו אתמול (שישי) ברחבי חרסון את הנסיגה הרוסית מהעיר. "כולם בוכים מהבוקר, "הלב שלי מתפוצץ משמחה", אמר אחד מתושבי העיר. נשיא אוקראינה, וולודמיר זלנסקי, התייחס גם הוא לאירוע ואמר כי הכוחות המיוחדים של צבא אוקראינה כבר נמצאים בעיר. "זהו יום היסטורי. תושבי חרסון חיכו, הם מעולם לא ויתרו על אוקראינה", הוסיף.

חגיגות בעיר חרסון, אוקראינה
חגיגות בעיר חרסון, אוקראינה | צילום: Genya SAVILOV / AFP)

ועדת האו"ם לפוליטיקה ולדה-קולוניזציה אישרה אתמול (שישי) ברוב של 98 מדינות את ההצעה הפלסטינית שקראה לחקירה של בית הדין הבינלאומי של האו"ם לגבי "המשמעות המשפטית של הכיבוש הישראלי המתמשך".

שגריר ישראל לאו"ם, גלעד ארדן, תקף באו״ם את הצעת ההחלטה: ״אף גוף לא יקבע שהעם היהודי הוא כובש במולדת אבותינו. הפנייה לבית הדין בהאג תהיה המסמר האחרון בארון הקבורה של כל סיכוי לפיוס והתקדמות בעתיד. צעדים חד צדדיים של הפלשתינים ייענו בצעדים חד צדדיים. אל תגידו שלא ידעתם״.

השגריר ארדן באו"ם (צילום: משלחת ישראל לאו״ם) | צילום:

דרמה בבחירות האמצע בארה"ב: הקרב על וושינגטון בין הדמוקרטים והרפובליקנים עלה היום (שבת) שלב, לאחר שבאריזונה ניצח המועמד הדמוקרטי לסנאט מארק קלי בתום קרב צמוד. ניצחון זה מהווה נקודת מפנה חשובה לדמוקרטים, שמקווים להמשיך ולשמור על רוב בסנאט, לאחר שהצליחו לכפות בינתיים תיקו של 49 מול 49 מושבים מתוך 100 סה"כ.

נשיא ארה''ב ביידן בעצרת בחירות לסנאט במרילנד
נשיא ארה''ב ביידן בעצרת בחירות לסנאט במרילנד | צילום: רויטרס

באתר החדשות 'איראן אינטנשיונל' דווח היום (שבת) כי בשבדיה הוגשו כתבי אישום נגד שני אזרחי המדינה, פיימן קיה בן 42 ופייאם קיה בן 35 אחים ילידי איראן, בגין ריגול למען רוסיה והמודיעין הצבאי שלה במשך כעשור.

על פי הדיווח, האח הבכור עבד עם סוכנות הביון הפנימית של שבדיה במשך שנים ועל פי כתב האישום שימש כסוכן כפול. השניים נעצרו בספטמבר ובנובמבר 2021. בשל רגישות החקירה לא נמסר מידע נוסף על החשדות כלפיהם. השניים הכחישו כל עבירה המיוחסת אליהם וצפויים למאסר עולם אם יורשעו. בשבדיה עומד עונש זה בין 20-25 שנות מאסר.

הכיכר האדומה, מוסקבה
הכיכר האדומה, מוסקבה | צילום: רויטרס

אירוע חמור בבסיס צפון: כמות גדולה של נשק ותחמושת צבאית נגנבה הלילה (שבת) מבסיס צה"ל ברמת הגולן שנפרץ. כוחות גדולים של צבא הוקפצו למקום ופתחו בסריקות.

נסיבות הגניבה נחקרות בידי המשטרה הצבאית החוקרת, ועם סיום החקירה יועברו הממצאים לבחינת הפרקליטות הצבאית. במקביל, מידע בנושא הועבר למשטרת ישראל ולשב"כ, ומצ"ח פתחה בחקירה.

חיילי צה''ל בגבול הצפון
חיילי צה''ל בגבול הצפון | צילום: רויטרס

המעצר התבצע בעקבות פעילות מודיעינית של השב"כ שקדמה לה. המבוקש שנעצר הינו מחמד אבו זינה, בן 27, המתגורר במחנה הפליטים ג'נין.

תגיות:
צה"ל
/
מלחמת רוסיה-אוקראינה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף