החשש ממשבר חוקתי גובר: "סיכוי מאוד גבוה שבג"ץ יתערב בסבירות"

הפרשן המשפטי ברוך קרא ('חדשות 13') הסביר ב-103FM את המשמעות של הטלת צו על התנאי והדיון בחוק: "להתערב זה להפוך את הצו למוחלט ולבטל את אותה חקיקת יסוד"

לוגו 103fm צילום: באדיבות 103FM
הצעת החוק לצמצום עילת הסבירות אושרה במליאת הכנסת | צילום: ערוץ הכנסת

הפרשן המשפטי ברוך קרא ('חדשות 13') שוחח הבוקר (חמישי) עם ניסים משעל וטל שלו ב-103FM והסביר את המשמעות. "הצו על תנאי, כשהוא יצא, השופטים כתבו שהוא לא יוצא מטעמים של מהות. הם אמרו במפורש שזה לא אמור להצביע על כך שהם לא הולכים לכיוון כזה או אחר, אלא מטעמי ייעול", אמר בפתח דבריו.

"הדרמה הגדולה הייתה כאשר חיות קבעה הרכב של 15 שופטים כבר בדיון העתירות, אף פעם לא היה הרכב כזה בתולדות המדינה. למעשה הצו על התנאי היה מיותר. ברגע שבג"ץ הביע את הרצינות לקבל כל החלטה, עצם ההחלטה של חיות זה אומר שאין לנו טעם לעשות את הדו שלביות הזו אלא פשוט לקיים דיון עם 15 שופטים, יש לנו את כל קצות תפיסות העולם, ואחרי זה תהיה החלטה", הוסיף.

בהמשך, העריך קרא כי ישנו סיכוי שבית המשפט יתערב בסבירות. "צריך לזכור שיש 15 שופטים, ולא בכדי. כן יהיו שופטים ולא אחד שניים או שלושה, שיחשבו שצריך להתערב ולבטל את הצמצום הזה של עילת הסבירות. קשה לי הרבה יותר להמר לגבי התוצאה הסופית. יש כמה שופטים בעליון, או לפחות 1-2 מהם, שבסוג של פסיקות כאלה אנחנו עדיין לא מכירים אותם. אין הרבה יותר משחק, להתערב זה להפוך את הצו למוחלט ולבטל את אותה חקיקת יסוד. יש ארבע עתירות דרמטיות, הסיפור הזה, סיפור חוק הנבצרות, סיפור חוק עניינים וכינוס הוועדה לבחירת שופטים", אמר.

תגיות:
בג"צ
/
הרפורמה במערכת המשפט
/
עילת הסבירות
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף