"מדובר בטעות קשה": מהם סיכוייו של אלרון להיבחר לנשיאות העליון?

שר המשפטים לשעבר, אבי ניסנקורן, התייחס לסיכוייו של השופט שהכריז על התמודדותו לנשיאות העליון בצעד חסר תקדים, וטען: "הוא מכניס פוליטיזציה למערכת המשפט"

לוגו 103fm צילום: באדיבות 103FM
ההפגנה ביישוב רמות נגד הממשלה המכהנת והרפורמה במערכת המשפט. צילום: נמרוד בר-און | צילום: נמרוד בר און

"אנחנו באירוע שבו מנסים להתקיף את מערכת המשפט ולפגוע בעצמאות שלה", אמר ניסנקורן, שהוסיף: "שיטת הסניוריטי מרחיקה את הפוליטיזציה מהמערכת, והשופט אלרון מכניס אותה למערכת. הסיכוי שלו נמוך בהרכב הנוכחי".

על סיכוי של אלרון להיבחר אמר: "הסיכוי שלו להיבחר נמוך בהרכב הנוכחי, אבל זה לא האירוע. אני חושב שזו טעות קשה מאוד להפוך את מינוי הנשיא למינוי פוליטי. אתם תראו מה יקרה. תהיה התייצבות של חברי כנסת משני צדי המפה הפוליטית לכאן ולכאן. אנחנו לא צריכים לייצר מצב שתפקיד כזה, שמסמל את עצמאות בית המשפט העליון, יהפוך לתפקיד שפוליטיקאים בוחשים בו".

תגיות:
בית המשפט העליון
/
יוסף אלרון
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף