RPG, רובים ואופנוע: משטרת אופקים קוראת לציבור להחזיר אמל"ח שנלקח מגופות המחבלים

לפי המשטרה, אזרחים רבים באופקים אספו אמצעי לחימה שנשארו על גופות המחבלים שתקפו את העיר במתקפת הפתע ב-7 באוקטובר. כעת, מבקשת המשטרה מהתושבים להחזיר את האמל"ח הלא חוקי

ארנולד נטייב צילום: ללא
אמצעי לחימה שנלקחו מגופות המחבלים באופקים
אמצעי לחימה שנלקחו מגופות המחבלים באופקים | צילום: דוברות המשטרה
3
גלריה

מאז מתקפת הפתע של מחבלי החמאס ב-7 באוקטובר ביישובי העוטף, עוסקת משטרת ישראל בכלל ותחנת אופקים בפרט בניהול שיגרת לחימה מיוחדת במטרה להגן על שלומם ובטחונם של תושבי האזור. בהודעה חריגה שפורסמה מהמשטרה לתושבי אופקים, נכתב כי "בשבועות האחרונים מתקבל במשטרת אופקים מידע מודיעיני המצביע לכאורה על תופעה חמורה של איסוף פריטי אמל״ח וציוד שנאסף מגופות מחבלים לרבות כלי נשק, אופנועים ואף כלי רכב".

במשטרה הבהירו כי "חשוב לציין שמדובר במעשים פליליים חמורים שעלולים לסכן חיי אדם ולפגוע בביטחון המדינה ותושבי האזור. בכוונת משטרת ישראל לבצע מיקוד אכיפה לאיסוף הפריטים תוך נקיטת הליכים פליליים והעמדה לדין של מחזיקי הציוד הנ״ל".

אמצעי לחימה שנלקחו מגופות המחבלים באופקים
אמצעי לחימה שנלקחו מגופות המחבלים באופקים | צילום: דוברות המשטרה
אמצעי לחימה שנלקחו מגופות המחבלים באופקים
אמצעי לחימה שנלקחו מגופות המחבלים באופקים | צילום: דוברות המשטרה

"לאור האירועים הקשים והמציאות המורכבת אותה חוו תושבי האזור, אנו נאפשר להחזיר ולמסור את פריטי האמל"ח והציוד שנאסף למשטרת ישראל במישרין או באמצעות רכזי הביטחון ומוקד המועצה ללא נקיטת הליכים וללא רישום פרטי מוסר הציוד וזאת עד לתאריך 15.11.23. מעבר למועד זה, משטרת ישראל תחל בפעילות מבצעית מיוחדת לאיסוף הפריטים תוך נקיטת הליכים פליליים כלפי המחזיקים בהם", ציינו במשטרה.

תגיות:
אופקים
/
אמצעי לחימה
/
מלחמת חרבות ברזל
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף