דוברת המשטרה, תנ"צ מרב לפידות, אמרה היום (שלישי) כי היו לה "נדודי שינה" בעקבות ההתקפות על מפכ"ל המשטרה תנ"צ רוני אלשיך בשל חקירות ראש הממשלה בנימין נתניהו. במהלך פאנל "אכיפה תחת אזהרה" שנערך בכנס אילת לעיתונות, סירבה לפידות להתייחס לשאלה האם למפכ"ל מגיעה כהונה נוספת, וכינתה את עו"ד ציון אמיר "שרלטן".
כשנשאלה אם לא היו חקירות ראש הממשלה, האם אלשיך היה ממשיך בתפקידו, השיבה: "כשאפשוט מדים אוכל להתבטא בנושא הזה. אני חושבת שהכהונה שלו הייתה מוצלחת מאד. אני מסתכלת על כהונות אחרות במשק, ואני לא אובייקטיבית כי אני רואה את העשייה שלו ואת התהליכים שהמשטרה עברה והוא עשה עבודה מדהימה. אם היו נותנים לו עוד שנה ה היה ממשיך וגם מפכ"ל אחר ימשיך את זה".
בהתייחס להיקף פשיעה במגזר הערבי, אמרה לפידות כי "עד שמגיעים השוטרים לזירה, הגופה לא במקום, אין כבר ממצאים. בלי ממצאים פורנזיים אי אפשר לעבוד. משבשים ככה חקירה. איך אפשר לפענח ככה?". עו"ד ציון אמיר שנכח בפאנל הגיב: "אם המשטרה רוצה, היא יכולה למצוא את הראיות שמעיפים מהזירה".