היועמ"ש בדיונים סגורים: נוטה להאשים את נתניהו בהפרת אמונים בתיק 1,000

מנדלבליט, שקיבל לידיו את כל חומרי החקירה, גורס בשיחות סגורות כי בניגוד לעמדת המשטרה והפרקליטות, לטעמו אין מקום להגיש כתב אישום בגין שוחד

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
בנימין נתניהו, אביחי מנדלבליט
בנימין נתניהו, אביחי מנדלבליט | צילום: פלאש 90

על פי הדיווח, על אף שהדיונים בנושא רק התחילו, גורמים מספרים שבשיחות סגורות אמר היועמ"ש כי עמדתו היא שיש להגיש כתב אישום בתיק 1,000 על הפרת אמונים ולא תיק שוחד. הרקע לכוונותיו של מנדלבליט הן ככל הנראה שתי סיבות. הראשונה היא שבמידה ויוגש כתב אישום בגין שוחד, יעלה הצורך להגיש כתב אישום גם נגד ארנון מילצ'ן, ובכך תפסיד התביעה עד אפקטיבי חשוב במשפט.

הסיבה השנייה היא שבמהלך חקירותיו, חזר נתניהו שוב ושוב על הטענה כי הוא ומילצ'ן היו חברים. הגורם המשפטי שנכח בדיונים אומר שבעוד שהוכחת החברות מפחיתה את הסיכוי להוכחת קשרי שוחד, דווקא בהפרת אמונים היא מחזקת את החשד, שכן מדובר כאן בניגוד עניינים פלילי. נתניהו, שקשור גם בקשרי חברות וגם באינטרסים עם מילצ'ן, לכאורה המשיך בכל זאת בדרכים שונות לפעול למענו.

תגיות:
בנימין נתניהו
/
אביחי מנדלבליט
/
פרשה 1000
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף