בייניש: "רוצה להאמין שגם אם טימאו את ההיכל, לא הרסו את הבית"

נשיאת העליון בדימוס התייחסה לפרשה שמסעירה את עולם המשפט: "קרה דבר חמור מאוד בכל הנוגע להליך שהוא בעיני קודש הקודשים - מינוי שופטים לבתי המשפט"

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
דורית בייניש
דורית בייניש | צילום: אלכס קולומויסקי, פלאש 90

"אני רוצה להאמין שגם אם טימאו את ההיכל, לא הרסו את הבית", אמרה בייניש והבהירה כי מבחינתה, הפגם הוא לא במערכת ולא בשיטה אלא באנשים שפגעו בה פגיעה אנושה. "אני לא שוללת שיש אפשרות שקרו דברים חמורים. צריך לטהר ולשמור על הנכס שהוא מערכת המשפט".

חלילה.

בייניש התייחסה לביקורת על שיטת בחרת השופטים בישראל ואמרה: "יצאו גורמים שונים ואמרו שיש דילים ודברים לא נכונים ומוגזמים. הוועדה מורכבת מנציגי כל רשויות השלטון וטוב שכך. נכון שלעתים היה צריך להידבר ומישהו היה צריך לוותר".

"אני נגד זה, אבל זו שאלה עקרונית רחבה יותר. תמיד חשבתי שהשיטה שלנו היא נכונה כי כל הגורמים מיוצגים. אין שיטה אופטימלית. השיטה האמריקאית היא כולה פוליטית".

תגיות:
דורית בייניש
/
מערכת המשפט
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף