יו"ר לשכת עורכי הדין המתפטר אפי נוה הגיש אתמול תלונה במשטרה נגד העיתונאית הדס שטייף, תחנת גלי צה"ל וגורמים נוספים בגין גניבה, פריצה ושימוש בטלפון הנייד שלו. לטענתו, החומר שהוביל לפתיחה בחקירה נגדו הושג בעבירה. לטענתו, מדובר בחדירה פלילית ובוטה לפרטיותו. עו"ד טלי גוטליב, מומחית לדין פלילי, התארחה בתוכניתם של ענת דוידוב וינון מגל ב-103FM ומתחה ביקורת חריפה על התנהלותן של רשויות החוק ושל שטייף בפרשה.



"אתם לא מבינים את גודל החרפה הזוועתית הזאת, אני לא מוכנה להשאיר להכרעתו של בית משפט אם זה קביל או לא קביל. אני לא מוכנה שבמדינה המתוקנת שלי במאה ה-21 יהיה אפשר לגנוב את הטלפון שלי מהתיק אם יש לך חשד שאני במבצעת עבירות פליליות, ואחרי שתפרצי לי אותו תשתמשי במה שיש בו כנגדי. במדינה נורמלית החופש לפרטיות הוא הראשון במעלה. היום זה קרה ליו"ר הלשכה ומחר זה יכול לקרות לכל אחד אחר עקב רכילות, ואתם מתווכחים על איך מתמנים שופטים".



דוידוב: זה מה שחשוב בסוף.


"ממש לא. ראייה קבילה או לא זה דבר שצריך להיות קבוע בחוק. אני לא מוכנה שזה יהיה נגזרת של החלטה של פרקליט המדינה שנותן חסינות או שופט שמחליט אם להתיר ראייה או לא".



מגל: את חושבת שמדובר באג'נדה אישית להפיל את אפי נוה?


"אני לא יודעת. אנחנו יודעים היום שמה שכתבתי לפני שבוע התברר כנכון וזה שכל החשדות הם כלום ושום דבר. השופטת שמונתה בכלל לא מונתה במשמרת של נוה. כעת טוענים ש'רוחו השפיע על הוועדה'. הרוח שלי משפיעה על מישהו? אין כאן בדל של חשד אלא רכילות צהובה והרס של חיים של אדם".





מגל: עבירה של פריצה לטלפון היא חמורה הרבה יותר.


"ברור. זו עבירת פשע חמור. אם יש למישהו אינטרס להקשיב לקו שלי הוא  זכאי לעשות זאת על פי חוק?".



דוידוב: אליקים רובינשטיין, שהיה היועץ המשפטי לממשלה, אמר בעניינו של אביגדור ליברמן שהמשטרה פעלה בלהיטות יתר.


"המשטרה אף פעם לא פועלת בלהיטות יתר, במיוחד כשאת סלב. ענת אני מבטיחה לך שאם מישהו יחשוד בך במשהו, יהיה לו מאוד כיף לבוא איתך בחשבון. יביאו אותך לשולחן וירקדו לך על הדם".



דוידוב: אבל המשטרה השיגה אישור.


"זה לא אישור. נו די. היא השיגה אישרור. גם אם הייתי שופטת הייתי נותנת אישורים בדיעבד כי החוק מאפשר לי לעשות זאת".



דוידוב: אז צריך לשנות את החוק?


"ברור, אתם רוצים מובהקות של שמירת זכויות אז החוק יהיה כזה שכל שהושג מתוך פגיעה בפרטיות יהיה בלתי קביל בעליל אלא אם כן נחקרות עבירות ביטחון".



מגל: אבל יש את חוק הפרטיות היום, אסור לפרוץ היום לטלפון.


"בחוק כתוב שראייה שהושגה תוך פגיעה בפרטיות היא לא קבילה אלא אם בית המשפט התיר אותה מנימוקים שהוא ירשום. אני אשפית במילים ואני יכולה לנסח נימוק שיכשיר את הראייה. להשאיר את ההכשרה הזאת לידיהם של שופטי ישראל? אני מציע לתקן את החוק כמו בארצות הברית. כל ראייה שהושגה תוך פגיעה בפרטיות תהיה בלתי קבילה. למשטרת ישראל יש מגוון יכולות לבצע חקירות. יש כל כך הרבה שיטות, אם רוצים להחשיד אדם, תתאמצו ותעבדו כדי להשיג ראיות ואל תיתנו לחרפה הזאת להימשך כי היא יכולה לבוא מחר עליי ועליכם".



מגל: נהיינו חברה פושעת. דוידוב: אל תגזימו, זה מקרה קיצון.


"זה לא מקרה קיצון ענת. בתור מי שכבר 20 שנה בתחום אני יכולה לומר שאני רואה חקירות פוגעניות ורמיסת זכויות אדם כי הכל מותר. בדרך להשגת ראיות מותר הכל כולל לבצע חיפושים לא חוקיים. במקום שאנחנו נמצאים רק אנחנו יכולים לדאוג לעצמנו. אם אנחנו לא נעשה זאת עם חוק שישמור על הזכויות שלנו – אף אחד לא יעשה את זה".