הפרקליטות ביקשה לשחרר את החשודים בהתעללות בחסר ישע בסניף שופרסל למעצר בית, זאת על מנת לאפשר לה להגיש כתבי אישום נגדם כבר בימים הקרובים. נציין כי חומר החקירה בפרשה האמורה חשף התעללות מתמשכת בחסר ישע בהם מספר מעורבים בהם בני מיעוטים שעובדים איתו יחד בסניף שופרסל בגוש עציון.
המשטרה שהעבירה את חומרי החקירה סיכמה את הממצאים לפיהם התגבשה תשתיית ראיתיית הקושרת את החשודים לעבירות המיוחסות להם ועתה נערכת הפרקליטות להגשת כתבי אישום כאשר החשודים נמצאים במעצר בית בתנאים מגבילים.
את ההחלטה תקף הבוקר עורך דין איתמר בן גביר, פרקליטו של הקורבן. "מדובר בהחלטה מחפירה של פרקליטות המחוז שנותנת אור ירוק למתעללים וסדיסטיים למיניהם". אין לי ספק שאם היה מדובר במקרה הפוך חלילה ויהודים היו מתעללים בערבי חסר ישע, בפרקליטות היו מגישים בקשה למעצר עד לתום ההליכים המשפטיים.