תקדים: פייסבוק תחשוף פרטים של משתמש בעל חשבון מזויף

בתביעה שהוגשה נגד אלמוני שהשתמש בפרופיל מזויף כדי להכפיש מתלוננת, שעמה היה מסוכסך, נקבע כי לראשונה תיאלץ הרשת החברתית לחשוף את פרטיו של מפעילו

אלון חכמון צילום: ללא קרדיטמתן וסרמן צילום: פרטי
פייסבוק
פייסבוק | צילום: NARINDER NANU AFP via Getty Images

האם פסק דין תקדימי שניתן בבית המשפט המחוזי בתל אביב יסייע למי שנפגעו ברשתות החברתיות לחשוף את זהותו של מפיץ החומרים הפוגעניים? החלטה שהתקבלה לפני ימים אחדים בנושא יכולה להעניק להם תקווה.

בערכאה קודמת שהגישה המתלוננת, בספטמבר 2019, קבע השופט אילן דפדי בבית משפט השלום בתל אביב החלטה המורה לפייסבוק לחשוף את מלוא המידע על הפרופיל, ובכך למעשה קיבל את עמדת פרקליטה, עו"ד גיא אופיר. פייסבוק ערערה על ההחלטה לבית המשפט המחוזי, שכאמור גם הוא פסק לטובת התובעת.

המחלוקת נבעה מהלכה משפטית שנקבעה בפסק דין רמי מור, שניתן לפני כעשור. אז החליט בית המשפט העליון שלבית המשפט אין סמכות להורות על חשיפת מידע על פרופיל או על משתמש עד אשר המחוקק ייצור סמכות זו. עד עתה, גם בחלוף עשר שנים, לא יצר המחוקק את הסמכות.

לפני כמה שנים הוגשה עתירה לבג"ץ נגד בית המשפט העליון, ובה ביקשו לבטל את הלכת רמי מור, בטענה שהיא פוגעת בזכויות אדם ולא מאפשרת למי שסבלו מפרסום תמונות וסרטונים אינטימיים שלהם לקבל מידע על זהות המפרסם. בג"ץ מחק את העתירה.

כעת קבע בית המשפט כי פייסבוק תספק פרטים על הפרופיל המזויף, ואלו יאפשרו לתובעת להתחקות אחר זהותו של מפיץ החומרים הפוגעניים.

עו"ד אופיר: "לפני עשר שנים העלה בית המשפט העליון על נס את הזכות לאנונימיות, תוך שציין כי זכות זו מאפשרת חופש ביטוי ללא מורא. לטעמי, בית המשפט העליון שגה, וכבר עשר שנים אזרחים רבים משלמים מחיר כבד בכך שמכפישים אותם ומפרסמים תוכן מיני אינטימי שלהם ואין להם אל מי לפנות".

תגיות:
פייסבוק
/
סכנות ברשת
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף