בשל עתירת התנועה לאיכות השלטון: הדיון בהוצאות משפט נתניהו הופסק

בקשת נתניהו לדחיית משפטו לחודש מאי סורבה, ובג"ץ הוסיף החלטה דרמטית משלו: הדיון בנושא הוצאות משפט רה"מ נדחה בעקבות עתירת התנועה לאיכות השלטון בעניינו

מתן וסרמן צילום: פרטי
בנימין נתניהו
בנימין נתניהו | צילום: יונתן זינדל, פלאש 90

כזכור, תשעה לפני ימים שהוא אמור להתייצב בבית המשפט המחוזי בירושלים, הגישו ביום ראשון פרקליטיו של ראש הממשלה בקשה לדחיית משפטו לתחילת חודש מאי.

עו"ד עמית חדד הסביר כי "לפני מספר חודשים הגישו כתב אישום נגד ראש הממשלה, רק שעד עכשיו לא קיבלנו את החומרים. לכן פנינו לבית המשפט בבקשה טכנית לדחות את מועד הדיון כך שקודם כל נקבל את חומרי החקירה ורק אחר כך נתייצב בבית המשפט".

מהתנועה לאיכות השלטון נמסר בתגובה: "כולם שווים בפני החוק. לא ייתכן שאדם - בכיר ככל שיהיה - יסתיר מסמכים מהוועדה במשך שנה, יתחמק מלמלא את ההחלטות שלה, ויקבל פרס בדמות דיון רביעי באותה בקשה בדיוק, ואחרי שהוועדה בגלגולה הקודם ותחת המבקר הקודם החליטה שהיא סופית לחלוטין. צריך לעצור את רמיסת המוסדות הדמוקרטיים בישראל".

תגיות:
בנימין נתניהו
/
בית המשפט המחוזי בירושלים
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף