עוד טוענים עורכי הדין של אוחנה כי מדובר בתביעת השתקה במסגרת מסע סדרתי של תביעות מעין אלו. עורכי דינו של אוחנה מעמיקים בין היתר בדבר חסינותו המהותית כחבר כנסת. עוד הם טוענים כי עיקר הדברים עסקו בביקורת לגיטמית כלפי רשויות האכיפה, במסגרת דיון פרלמנטרי.
כזכור, חפץ הגיש תביעה בסך חצי מיליון שקלים נגד שר המשפטים אמיר אוחנה בגין חשיפת פרטי חקירתו. עת הגשת התביעה עורכי הדין אילן סופר ואביב רון, באי כוחו של ניר חפץ, מסרו: "שר המשפטים ניצל באופן פסול, בזוי וזדוני את בימת הכנסת כדי לפגוע בניר חפץ ובמשפחתו ולנסות להדיח אותו מעדות האמת שמסר לרשויות האכיפה. אם מר אוחנה בונה על כך שמסך החסינות יציל אותו ממעשיו החמורים, כפי שתכנן כשהקריא את הנאום הפוגעני מן הכתב, טעות בידיו".
חפץ, כאמור, לא הסתפק בתביעה נגד אוחנה, ובשלב מוקדם יותר הגיש תביעה גם נגד שדרן הרדיו מגלי צה"ל, יעקב ברדוגו, בגין התבטאויות על הפרשה בתוכניתו היומית.