האסון בגבעת זאב: בית משפט השלום בתל אביב שחרר היום (חמישי) למעצר בית בתנאים מגבילים את שני אנשי הבטיחות שנעצרו אתמול על ידי חוקרי מפלג ההונאה של מחוז תל אביב בחשד לגרימת מוות ברשלנות, בעקבות מעורבותם באירוע של חסידות קרלין בו קיפחו את חייהם הקטין בן ה–13 מאיר גלויברמן והצעיר מרדכי רובישנטיין בן ה-23. על פרטי החקירה חל צו איסור פרסום. 

קודם לכן חקרה המשטרה גורמים ברשות המקומית ששמם נקשר לאירוע האמור וכן יועצי בטיחות וגורמים הקשורים לחסידות קרלין.

עוד נציין כי בדיון שהתקיים ב–6.5, תשעה ימים לפני מועד האירוע, הוציאה המשטרה מסמך רשמי החתום על ידי רפ"ק ברק דדון, מפקד נקודת רמות, שהופנה אל מפקד תחנת לב הבירה נצ"מ שימי מרציאנו ואל ראש מועצת גבעת זאב יוסי אברהמי, בו נכתב בין השאר כי "לנוכח ליקויים שנתגלו במתחם חל איסור לקיים את האירוע האמור".

עוד הוסיף רפ"ק דדון בפנייה אל אברהמי וקצין הבטיחות של המועצה המקומית כי המשטרה אינה רשות מקומית וכי מי שאמור לאכוף את התנאים ואת האיסור לקיים את האירוע היא המועצה המקומית. "משטרת ישראל היא אינה רשות מקומית. על הרשות המקומית למצות את הדין עם מתוקף סמכותה ולשלוח פקחים למקום ולדאוג שהאירוע לא יתקיים", נאמר במכתב. 

נזכיר כי כבר פרסמנו אודות הגעתם של חוקרי צוות החקירה המיוחד (צח"מ) ממפלג ההונאה במחוז תל אביב במשטרה אל מתחם האירוע בחסידות קרלין, על מנת לאסוף ממצאים ותיעוד מצולם מזירת האסון. 

ביום שני האחרון, 24 שעות לאחר איסוף אותם ממצאים, הגיעו שוב חוקרי הצח"מ אל בניין המועצה בפסגת זאב, ולקחו איתם לחקירה שבעה בעלי תפקידים שהיו בצוות שטיפל בבקשה לאשר את קיומו של האירוע, או לחילופין נמנו עם אלו שהיו אמורים, לדעת המשטרה ועל פי החוק, למנוע את קיומו של האירוע, בשל ליקויים שנתגלו על ידי שירותי כבאות והצלה וכן על ידי המשטרה. 

נציין כי במשטרה מייחסים בשלב הזה לחשודים מעורבות בעבירות של גרימת מוות ברשלנות. עוד נציין כי מיד לאחר האסון מיהר ראש המועצה, יוסי אברהמי, להפנות אצבע מאשימה כלפי המשטרה, שלטענתו לא סייעה בידי המועצה למנוע את קיום האירוע. אברהמי טען בראיון לכלי התקשורת כי המועצה ניסתה לחסום את המבנה, אולם המארגנים עשו, כביכול, דין לעצמם וקיימו את האירוע ללא אישורים מהמועצה. 

הערותיו של אברהמי הובילו לחילופי האשמות, כאשר מנגד טענו גורמים בכירים במשטרה כי על ראש המועצה ובעלי התפקידים בה הייתה אחריות למנוע את קיומו של אירוע שבועות, ורק לאחר שמיצו את יכולותיהם ונענו על הנדרש - היו יכולים לזמן כוחות משטרה כסיוע לאכיפת החוק. אותם גורמים הציגו מסמך שהוצא טרם האירוע, בו התריע קצין משטרה כי המתחם רווי בליקויים ובכשלים בטיחותיים חמורים, וכי במצב הקיים אסור לקיים את האירוע המדובר. 

עוד נכתב באותו מכתב כי המשטרה משילה ידה מאחריות לאירוע, וכי על הרשות לפעול באמצעים העומדים לרשותה על מנת למנוע את קיום האירוע במקום. בכוונת המשטרה לזמן לחקירה גם גורמים מחסידות קרלין, שלהם, כך עולה מהחקירה, מעורבות ישירה בקיומו של האירוע, ובכך גם אחריות, לכאורה, לתוצאה הטרגית.

עוה"ד עמית חדד, אמיר מורשתי ונועה מילשטיין, המייצגים את המהנדס שנעצר, מסרו בתגובה: "בית המשפט קבע, כבר בשלב ראשוני זה, שאחריותו של מרשנו לאירוע הקריסה הטראגי שולית, אם בכלל. בהתאם, הורה בית המשפט על שחרורו, למרות בקשת המשטרה. מדובר בהחלטה יוצאת דופן כשהיא ניתנת בשלב ראשוני זה, והיא מוכיחה כאלף עדים כי למרשנו אין קשר לאירוע שנחקר. אנחנו סמוכים ובטוחים שככל שתתקדם החקירה התמונה תתבהר אף יותר ויהיה ברור שלמרשנו אין כל קשר למקרה הקשה".