למרות הלינץ' מול המצלמות: תוקפי יהודי ביפו לא יואשמו במניע לאומני

הפרקליטות הסבירה את החלטתה בכך "שהקורבן לא לבש סממנים יהודיים כלשהם, הוא פנה לתוקפים באנגלית ואלה ככה"נ כעסו על שצילם אותם ולכן תקפו אותו"

מתן וסרמן צילום: פרטי
תיעוד תקיפת יהודי ביפו. צילום: לירן לוי, וואלה! | צילום:

הפרקליטות הודיעה הערב (שני) כי כתבי האישום שהוגשו נגד פורעים ערבים שתקפו יהודי ברחובות יפו משוללים ממניע גזעני. בדברי ההסבר שלה, כתבה כי "הקורבן לא לבש סממנים יהודיים כלשהם, הוא פנה לתוקפים באנגלית ולא בעברית, ואלה ככל הנראה כעסו על שצילם אותם ותקפו אותו בשל כך". עם זאת, הסבירו כי "אין בכך, כמובן, כדי להפחית מחומרת העבירות או האישומים".

"כדי לייחס מניע גזעני", הסבירה הפרקליטות, " יש להוכיח מעבר לספק סביר שהמניע העיקרי והדומיננטי לביצוע העבירה היה מניע של גזענות או של עוינות כלפי ציבור בגלל דת, קבוצה דתית, מוצא עדתי, נטייה מינית וכו'. אין די בכך שהמניע הגזעני היווה נסיבה נלווית למעשים, אלא עליו צריך להיות המניע הדומיננטי".

תגיות:
הפרקליטות
/
יפו
/
תקיפה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף