בגזר הדין נכתב כי מדובר ב"שיטה פלילית שבה נקטה מפלגת ישראל ביתנו כדי לספסר בכוחה השלטוני ולקבל כספים לצורכי המפלגה ולצורכיהם האישיים של אנשיה. קירשנבאום, ששימשה מזכ"לית המפלגה, ויתר מקבלי השוחד בתיק, לרבות כהן, נהגו לסייע לגורמים שונים לקבל תקציבים ממשלתיים ותרומות – בתמורה לאחוזים מאותם התקציבים והתרומות, שהושבו להם בדרכים יצירתיות".
במערכת הפוליטית התייחסו לגזר הדין ולעונש הכבד שהושת על סגנית השר לשעבר:
אנו קוראים לכל נבחרי הציבור וחברי הממשלה להיזהר בחרדת קודש כאשר הם פועלים בכספי הציבור, גם בכספים קואליציוניים, לפקוח עיניים בנוגע לשחיתות שלטונית ולבער מקרבנו את הנגע הרע הזה.
על רקע זה פנינו ליחידת האכיפה האזרחית בדרישה שתוגש כנגדה תביעה אזרחית בגין הנזקים הכלכליים והכלל-משקיים שנגרמו בשל פעילותה הפלילית, על מנת שההרתעה תהיה שלמה".
קירשנבאום הורשעה במרץ האחרון בלקיחת שוחד בפרשה שזכתה לכינוי "פרשת ישראל ביתנו". חברת הכנסת לשעבר הורשעה ברוב הסעיפים נגדה. הפרקליטות ביקשה להטיל עליה 10 שנות מאסר בפועל וקנס של שני מיליון שקלים.
בכתב האישום הואשמה כי קיבלה כספים לצרכים אישיים, מתוך כספים קואליציוניים. השופט ירון לוי כתב בהכרעתו כי "פאינה קירשנבאום לקחה במשך שש שנים שוחד באופן שיטתי".
"הנאשמים פעלו בדפוס פעולה מושחת. הנאשמת ניצלה את כוחה השלטוני כממונה על הכספים הקואליציונים של ישראל ביתנו והנאשם את קשריו עם הנאשמת, כדי להשיג הון אישי. הפרשה מעלה ראיות להתנהגות מטרידה ולזילות בכספי ציבור", הוסיף השופט.