בן 17 נעצר בחשד שתקף נהג אוטובוס שביקש ממנו לעטות מסכה

נהג אוטובוס ציבורי הותקף בעפולה, לאחר שעל פי החשד ביקש מקטין בן 17 לעטות מסכה על פניו. ארגון נהגי האוטובוסים: "חייבים לעצור את כדור השלג בו תוקפים נהגים"

אלון חכמון צילום: ללא קרדיט
האוטובוס בו הותקף נהג בעפולה, קרדיט: ארגון נהגי האוטובוסים, הסתדרות לאומית | צילום:

נהג אוטובוס ציבורי הותקף הלילה (בין שני לשלישי) בעפולה, לאחר שהסיע נוסעים בקווי הלילה. הנהג הותקף בצומת כיבוי אש בעפולה לאחר שביקש מנוסע לעטות מסכה על פניו. התוקף השתמש בטלפון סלולרי על מנת לתקוף את הנהג, אשר פונה לטיפול רפואי בבית החולים בעפולה כשהוא סובל מפגיעות קשות בפניו.

מארגון נהגי האוטובוסים בישראל, מבית ההסתדרות הלאומית נמסר בתגובה: "רק הכרה בנהגי האוטובוסים כעובדי ציבור תוכל לשמור על חייהם ועל חיי הנוסעים ותגרום לכך שתוקפי נהגים ישבו מאחורי סורג ובריח. על רשויות החוק לפעול בהתאם. חייבים לעצור לאלתר את כדור השלג הזה בו תוקפים נהגים השכם וערב. יש לעצור את טרור האוטובוסים נגד הנהגים היום בו נהג ירצח על הכביש קרוב מתמיד".

על פי נתוני ארגון הנהגים מבית ההסתדרות הלאומית אשר עוקב אחר הנושא דרך דו"ח שנתי מקיף, בשנת 2020 חוו הנהגים  3,644 מקרי אלימות פיזית.בנוסף לכך, 40% מהנהגים דיווחו שחוו אלימות פיזית בעבודתם במהלך שנת 2020 (19% מהם דיווחו על שלושה ויותר מקרים).

תגיות:
אוטובוס
/
עפולה
/
תקיפה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף