נעצר חשוד ברצח סאהר איסמעיל, שהיה מקורבו של גדעון סער

המשטרה עצרה היום גבר בשנות ה-30 לחייו, תושב אחד הכפרים בצפון, החשוד במעורבות ברצח איסמעיל, יועצה לשעבר של שרת החינוך יפעת שאשא ביטון ואיש מפלגת "תקווה חדשה"

אלון חכמון צילום: ללא קרדיט
סאהר איסמעיל
סאהר איסמעיל | צילום: באדיבות "תקווה חדשה"
2
גלריה

החקירה הוטלה על יחידה מרכזית צפון, והוצא צו איסור פרסום עם ראשית הפרשה. היום כאמור, נעצר החשוד ובמשטרה מייחסים לו חשד למעורבות ברצח. לפי הידוע, במשטרה מעריכים כי מדובר באירוע על רקע פגיעה בכבוד המשפחה.

איסמעיל, בן 50 היה במותו, נמצא בחודש שעבר ברכבו כשהוא ירוי וללא סימני חיים, במועצה האזורית ראמה שבצפון. צוותי מד"א שהגיעו למקום קבעו את מותו בזירה. איסמעיל רוסס על ידי אלמוני שביצע מטווח של ירי נגדו מטווח קצר, עת שנהג ברכבו. הוא נפצע בראשו ובחזהו.

זירת הרצח בראמה
זירת הרצח בראמה | צילום: דוברות המשטרה

איסמעיל היה איש מפלגת "תקווה חדשה" ושובץ במקום ה-17 ברשימה לכנסת. לאחר שלא נבחר, החל לשמש כיועצה של שרת החינוך, יפעת שאשא-ביטון, לענייני החברה הערבית.

חבר של איסמאעיל מכפר סמוך אמר למעריב: "הוא לא הסתיר את הרצון שלו למגר ולמזער את הפשיעה במגזר הערבי, זה היה המצע שלו בבחירות עם גדעון סער. הוא אמר את זה בכל נאום שלו, זה לא היה סוד. לקשור את זה לרצח עכשיו אני לא יכול. הוא היה אדם מקסים, חכם, פיקח, אדיב, שהיה נאמן לערכים שלו ומאוד היה חשוב לו לבלום את הפשיעה במגזר הערבי".

תגיות:
משטרה
/
סאהר איסמעיל
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף