ראש עיריית באר שבע זועם בעקבות האלימות בעירו: "מתריעים על כך שנים"

רוביק דנילוביץ' התייחס בתכנית של ג'ודי שלום ניר מוזס לפשיעה המתחוללת בעירו: "איפה היו כל רשויות המודיעין ואיך הן לא התריעו שזה הולך להתפוצץ לכולנו בפרצוף"

לוגו 103fm צילום: באדיבות 103FM
זירת הירי ברחוב סמילנסקי בבאר שבע, קרדיט צילום: דוברות מד"א | צילום:

בעקבות הפשיעה הנרחבת בדרום, נפגש אתמול דנילוביץ' עם ראש הממשלה כדי לדון בנושא. "הפגישה עם בנט הייתה אישית. בשיחה מצומצמת אתה יכול להגיד דברים בצורה פתוחה, גלויה ואמוציונלית יותר, כשיש קהל גדול אנחנו שומרים על ארשת פנים ממלכתית. ואני לא חושב שראש הממשלה נפל מהכיסא", אמר, והכריז: "באר שבע היום היא סימפטום. היום אנחנו עוסקים בבאר שבע, לא מזמן עסקנו בלוד וברמלה, כל פעם זה מקום אחר. הגיע הזמן שתהיה קריאת התעוררות - לאורך שנים אנחנו מתריעים על זה".

דנילוביץ' נשאל האם צריך להכניס כוחות צבאיים כחלק מהמאבק בפשיעה וענה: "זה כבר שיקולים לאומיים שצריכים להיות ברמה המדינית", ענה, "יכול להיות שצריך להכניס אותם. אם יתנו את הכוח, האמצעים והגיבוי למשטרה - היא יודעת לעשות את העבודה. לפני 16 שנים בדרום היו ארגוני פשיעה מאוד קשים והיום הם לא נמצאים יותר. גם רשויות המיסים צריכות להיכנס".

בהמשך הדגיש ראש העירייה כי, "צריך לעשות תוכנית נגד הפשיעה. אני לא מחפש מבצע אני רוצה טיפול שורש. אם תושבי גוש דן ותל אביב חושבים שלפשיעה יש גבולות והיא תסתיים בנגב הם טועים, זה יגיע לכל מקום. אם המדינה לא יכולה לטפל בואו נעבור למודל האמריקאי ושהמשטרה תהיה כפופה אלינו. מישהו צריך לקום ולהתעורר, בסופו של דבר זה יחלוף אבל אני כואב את הכאב של הטרור האזרחי של החברה הישראלית".

סייעה בהכנת הכתבה: שני רומנו, 103FM

תגיות:
באר שבע
/
רוביק דנילוביץ'
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף