"הערכה שהיא בחיים": במשטרה מרחיבים את החיפושים אחרי הנעדרת ספיר נחום

גם היום נמשכו ללא הצלחה החיפושים אחרי ספיר נחום בת ה-24 מעכו, שנעדרת מאז השבוע שעבר. בן זוגה יובא הערב להארכת מעצר בחשד לקשירת קשר לחטיפתה

אלון חכמון צילום: ללא קרדיט
החיפושים אחר ספיר נחום, קרדיט: דוברות המשטרה | צילום:

מאז הפרסום של תמונתה מתקבלות במוקד 100 של המשטרה עשרות קריאות מאזרחים וכל דיווח שמתקבל נבדק ברצינות גמורה ובבהילות וזאת במטרה להגיע אל הנעדרת. עד כה כל הדיווחים שנמסרו נבדקו ולא נמצא סימן כלשהו שיכול לקדם את החקירה וגורמים בכירים במשטרה מציינים. "לדאבוננו אין לנו קצה חוט".

במקביל לחיפושים הנרחבים ולחקירת החשוד שמבחינתו מכחיש כי פגע בנחום, ממשיכים במשטרה לפענח מצלמות אבטחה, להתחקות אחר נוספות שייתכן ובהן תועדה הצעירה וכל זאת כדי לאסוף עוד פרטים אודות עקבותיה. בינתיים בידי המשטרה סרטון משמעותי אחד והוא זה שבו נראית נחום כשהיא עולה לרכבו של החשוד אבי ילדיה, סרטון שלא מתיר ספק כי סמוך להיעדרותה היא נפגשה איתו ונסעה ברכבו.

ספיר נחום בבוקר ההיעלמות
ספיר נחום בבוקר ההיעלמות | צילום: מצלמות אבטחה

מפקד מחוז חוף במשטרה, ניצב יורם סופר, הטיל היום את החקירה על היחידה המרכזית (ימ"ר) של המחוז, וזאת נוכח התפתחות שנרשמה ביממה האחרונה וכן לנוכח העובדה שלמרות החיפושים הקדחתניים, במשטרה מבינים כי כל שעה שחולפת תקשה עליהם בחקירה ובאיתור מקום הימצאה של נחום. לא בכדי ישנם גורמים במשטרה הטוענים: "אין לנו כרגע מושג מה עלה בגורלה. אנחנו בודקים בכל הכיוונים וחייבים להגיע אליה מהר ככל שניתן".

בין היתר ביצעה המשטרה חיפושים נרחבים ברחבי העיר עכו וכן באזורים שונים בגזרת המחוז, לצד הפעלת יחידות מבצעיות שונות ובהם יחידות הפרשים, נוהגי כלבים, יחידת הג'יפים וכן שימוש ברחפנים ובמסוק.

נחום, חיילת משוחררת ואם חד-הורית לבת שנתיים ובן שמונה חודשים, יצאה ביום חמישי מעט אחרי השעה 08:00 בבוקר מגן הילדים שבו השאירה את בתה. היא נראתה במצלמות אבטחה עולה, יורדת ועולה שוב לרכבו של בן זוגה לשעבר, ואחר כך גם צועדת לעבר הבית שבו היא מתגוררת עם אמה ואחותה.

עם זאת, ספיר לא הגיעה הביתה. בערב הודיעה המשפחה המודאגת למשטרה על היעדרותה. "קורה שהיא יורדת לשעה-שעתיים להתאוורר, אז חשבנו אולי רצתה קצת חופש, אבל דבר כזה מעולם לא קרה איתה", הוסיפה האחות עדן. "חיכינו עד 19:00 כי פחדנו שיגידו לנו להמתין 24 שעות אבל בשבע בערב אמרתי, זהו, אני לא יכולה יותר, משהו קרה פה. אני מפחדת שמישהו העלים אותה".

החשוד חליאלה, שלו עבר פלילי בתחום עבירות הנשק, סמים ואלימות, נעצר כבר ביום שישי, אולם בטרם נחקר נועץ בעו"ד פאראס בריק מטעם הסניגוריה הציבורית ובסיום חקירתו שוחרר. חליאלה אישר כי אכן פגש בנעדרת נחום והוסיף כי היא אם ילדיו. "אני לא קשור לאירוע ההיעלמות שלה בשום צורה", התעקש בפני החוקרים ומיד בתום חקירתו שוחרר.

נבהיר כי חוקרי המשטרה המשיכו להתחקות אחר החשוד וככל הנראה כבר צותתו למכשיר הטלפון מאז ששוחרר ממעצר, ולא בכדי הוא נעצר בשנית כבר במוצאי שבת וכעת עסוקים במשטרה בחיפושים בניסיון להתחקות אחר עקבותיה של הצעירה.

עו"ד פאראס בריק, מי שייצג את החשוד מטעם הסניגוריה הציבורית, סיפר כי נפגש עם החשוד רק לאחר מעצרו הראשון ומאז ששוחרר לא היה לו קשר איתו. בכל מקרה היום הובא החשוד לבית משפט השלום בעכו, שם ביקשה המשטרה להאריך את מעצרו.

תגיות:
נעדרת
/
ספיר נחום
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף