על פי החשד, הסוהרת נשלחה אל אותו אסיר לבקשתו על ידי מפקדי הכלא באותה תקופה, ובידיעת קצין המודיעין ואישורו. בשלב הזה שמו של האסיר הביטחוני אסור לפרסום, אולם ידוע כי הוא מכחיש את החשדות נגדו. כמו כן, במשטרה חוקרים חשד לפיו האסיר הביטחוני גרר את הסוהרת לשטח לא מצולם שנקרא "בין השערים". הוא ידע שהשטח לא מצולם ואיים עליה שאסירים, לרבות אמג'ד עוואד, רוצים לפגוע בה, והסביר לה כי הוא מגן עליה. הוא הצליח לכפות את עצמו עליה ואנס אותה לפחות בארבע הזדמנויות שונות.
בנוסף, הוא חשוד שביצע עבירות מיניות בשתי אסירות נוספות. הפרקליטות הסירה את התנגדותה לפרסום פרטי החקירה, אולם מאחר והאסיר ביקש לא לפרסם את שמו ובית המשפט קיבל החלטה בהיעדרו, צו איסור הפרסום על שמו נותר בעינו.
משב"ס נמסר בתגובה: "מדובר בחשדות חמורים על אירוע שארע לפני מספר שנים. אנו נמתין לתוצאות החקירה המשטרתית ונפעל על פי הממצאים באפס סבלנות, בהתאם למדיניות הארגון".