שרת המשפטים של הולנד, דילן יסילגוז-זגריוס, הורתה היום (חמישי) על הסגרתו לישראל של סוכן הדוגמניות שי אביטל, החשוד בביצוע עבירות מין.
השרה אימצה את עמדת הפרקליטות בישראל, זאת לאחר שאביטל נחשד בביצוע עבירות מין בנשים שהגיעו אליו במסגרת עבודתו כסוכן דוגמניות. בשל העובדה שמדובר בתקופה הסמוכה לסילבסטר ההחלטה התקבל כבר עכשיו, והיא תיחתם בימים הקרובים.
יו"ר נעמת, חגית פאר, מברכת על החלטתו של שר המשפטים ההולנדי להסגיר את שי אביטל לישראל: ״ניסיונותיו חובקי העולם של שי אביטל לברוח מהצדק כשלו. המתלוננות תזכנה סופסוף לראות את האדם שתקף אותן לכאורה מובל למשפט צדק בישראל. יש לברך את כל הגורמים שפועלים מאחורי הקלעים בכדי שהדבר יסתייע ובהקדם האפשרי - כפי שידענו למתוח ביקורת קשה על ההתנהלות והסחבת שהייתה, כך צריך לברך כעת את מי שפועלים להביאו ארצה״.
בחודש אוגוסט נעצר אביטל בלב אמסטרדם, במסגרת פעילות משותפת של חטיבת המודיעין ומשטרת הולנד. אביטל יצא ממסעדה באזור ליידספליין, זוהה ברחוב על ידי נציגת המשטרה בהולנד - ונעצר לאחר זיהוי מלא. המשטרה זימנה כבר בחודש מרץ האחרון את אביטל, השוהה בחו"ל, להגיע ארצה לחקירה. נגד אביטל עומדות תלונות אודות 26 מקרים שבהם יוחס לו מנעד עבירות רחב בתחום עבירות המין, לרבות אונס וכלה במעשה מגונה.