מעל 14 שנות מאסר נגזרו על מחבל שביצע שלושה פיגועי ירי בירושלים | פרסום ראשון

בית המשפט המחוזי בירושלים גזר 14.5 שנות מאסר על קוצי עליאן, מחבל שהורשע בביצוע שלושה פיגועי ירי במהלך שנת 2021 בירושלים. בגזר הדין נכתב: "כישלון הפעולה בא בדרך נס"

אברהם בלוך צילום: לירון מולדובן
שער יפו, העיר העתיקה בירושלים
שער יפו, העיר העתיקה בירושלים | צילום: מרק ישראל סלם
2
גלריה

בית המשפט המחוזי בירושלים גזר היום (ראשון) 14.5 שנות מאסר על קוצי עליאן, מחבל שהורשע בביצוע שלושה פיגועי ירי במהלך שנת 2021 בירושלים.

הירי הראשון בוצע לעבר כוחות הביטחון בסמוך לבית החולים הדסה הר הצופים, הירי השני בוצע בכניסה לכפר עיסאוויה. שני הפיגועים התבצעו ממרחק של כ-150 מטר. בפיגוע השלישי, עליאן ירה לעבר כוחות הביטחון ממרחק של 40 מטרים בלבד. הירי בוצע במהלך התפרעות אלימה שכללה יידוי אבנים, בקת"בים וזיקוקים.

השופטים כתבו בגזר הדין כי "המעשים של אירוע טרור של חבלה בכוונה מחמירה פוגעים בערכים המוגנים של ערך חיי אדם, כל אדם באשר הוא בכלל זה כוחות הביטחון שבאים להשליט סדר ולהבטיח את שלום הצבור ואת שגרת חייו ולהבטחת בטחון המדינה".

בנוסף, השופטים התייחסו לפיגועי הירי: "בעניין נסיבות ביצוע העבירה של מעשה טרור של ניסיון רצח, נתנו דעתנו לחומרתן הרבה. כך, בהתמקמות של הנאשם בסמוך ביותר לכוחות הביטחון זאת לאחר תכנון מוקפד של האירוע עצמו ולהיערכותו למנוע את זיהויו מאוחר יותר, לאחר ביצוע מעשה הירי".

השופטת מרים ליפשיץ פריבס, ממחברי גזר הדין
השופטת מרים ליפשיץ פריבס, ממחברי גזר הדין | צילום: הרשות השופטת

ביחס לפיגוע הירי שבוצע ממרחק קצר נגד כוחות הביטחון שפעלו בעיסאוויה, כתבו השופטים מרים ליפשיץ פריבס, חגית מאק-קלמנוביץ ומרדכי כדורי: "הנאשם לא חדל מהמעשה וכישלון הפעולה בא בדרך נס והתמזל מזלם של אנשי כוחות הביטחון בהחטאה של הירי שכוון לעברם מטווח של 40 מטרים בלבד".

בהתחשב בנתונים שונים, הוחלט כי עונשי המאסר שהוטלו על המחבל בגין כל אחת מהעבירות בהן הורשע ירוצו בחפיפה כך שבסך הכל המחבל יישב בכלא 14 וחצי שנים. בנוסף, נגזר על המחבל עונש מאסר על תנאי.

תגיות:
מחבלים
/
פיגוע ירי
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף