פגע בהילל, לא עצר והמשיך בנסיעה: צעיר מכסייפה מואשם בהפקרה

אמיר אזברגה, בן 27 מכסייפה, נאשם שפגע בהילל ימהרן בן ה-9 ז"ל, ולא הגיש לו עזרה. הוא נמלט מהמקום והוסגר רק בהמשך למשטרה על ידי בן משפחה

ארנולד נטייב צילום: ללאאברהם בלוך צילום: לירון מולדובן
עצור, אזיקים, צילום אילוסטרציה
עצור, אזיקים, צילום אילוסטרציה | צילום: istockphoto

כתב אישום הוגש נגד אמיר אזברגה, בן 27 מכסייפה, לאחר שהיה מעורב בתאונה שבה נהרג הילל ימהרן בן ה-9, לא עצר במקום התאונה ולא הזעיק עזרה לקטין.

מכתב האישום עולה כי במהלך 20.12.22 בשעות אחה"צ המאוחרות, עצר אזברגה עם רכבו ברמזור אדום, בצומת הסמוכה לכניסה לאזור התעשייה בערד. באותה העת התקרב למקום ימהרן ז"ל רכוב על קורקינט. עת הרמזור התחלף לירוק, החל אזברגה בנסיעה ובעודו נכנס לצומת פגע עם רכבו בקטין על הקורקינט. כתוצאה מכך הקטין הועף אל מכסה המנוע של הרכב, משם לשמשה הקדמית של הרכב, ולאחר מכן נהדף קדימה ונפל על הכביש. כתוצאה מהתאונה לקטין נגרמו חבלות קשות, והוא פונה תוך כדי החייאה לבית-החולים, שם נקבע מותו.

למרות שאזברגה ידע כי פגע בקטין המשיך בנסיעתו ועצר את רכבו במרחק של כ-100 מטרים ממקום התאונה, המתין בתוך רכבו, מבלי לצאת ממנו, וכעבור פרק זמן קצר המשיך בנסיעה ועזב את המקום עם רכבו. בשום שלב אזברגה לא יצא מרכבו, לא ניגש לקטין ולא הזעיק עזרה עבורו.

כשעה לאחר התאונה איתרה המשטרה את רכבו של אזברגה והחלה במרדף אחריו, לאחר כ-200 מטר עזב אזברגה את הרכב והחל להימלט רגלית מהאזור. בשלב מאוחר יותר קרוב משפחתו של אזברגה הסגיר אותו למשטרה.

לאזברגה יוחסו עבירות של הפקרה לאחר פגיעה ושל הפרעה לשוטר בעת מילוי תפקידו.

תגיות:
פגע וברח
/
קטינים
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף