כאמור, הפרשה שנחשפה המטרידה שנחשפה אתמול, עוררה סערה. חיילת שמשרתת כסוהרת בבית סוהר רמון קיימה קשר אינטימי עם מחבל אסיר ביטחוני שמשויך לפת"ח. הפרשה החלה בעקבות מידע מודיעיני שהגיע אל ענף ביטחון מידע בשב"ס, ולפיו חיילת בשירות חובה שמשרתת כסוהרת קיימה בשנה האחרונה קשר אינטימי עם אסיר ביטחוני מכלא רמון.
מחקירה פנימית של השב"ס עלה חשד שהאסיר הביטחוני מחזיק בתאו טלפון נייד, שבאמצעותו הוא נהג להתכתב עם הסוהרת ואף לקבל והחליף עימה תמונות. נציין כי בעקבות הפרשה נקבע כי חיילות לא ישרתו יותר במערך של סוהרות מול אסירים ביטחוניים. אלה שנמצאות בתפקיד ימשיכו לשרת.
הסוהרת טענה שהאסיר איים עליה ודרש ממנה להתכתב איתה ולא הוא יחשוף את הקשר בינהם, ומאחר והוא נחשב לאסיר דומיננטי היא פחדה ממנו. עוד טענה כי כולם ידעו שיש לו טלפון נייד, אך כולם העלימו עין כמו שקורה לא מעט בארגון.
צעדים אלו מצטרפים לצעדים שהוביל השר בן גביר מראשית כהונתו להוצאת כלל סוהרות החובה מהאגפים הביטחוניים לאחר 20 שנה בהם משרתים חיילי חובה בשב"ס - תהליך שכבר החל ובמסגרתו כבר הוצאו מאות סוהרות בשירות חובה מהאגפים הביטחוניים, ואמור היה להסתיים במחצית 2024. כעת בעקבות הנחיית השר והנציבה שהגיעה ביום שישי האחרון נערכים בשב"ס להוצאת כלל סוהרות החובה מהאגפים הביטחוניים - תוך שבוע עד 10 ימים.