עו"ד ענת גינזבורג: הגבלת שכר טרחה תפגע בנכי צה"ל ובנפגעי פעולות איבה

חוק חדש קורא להגביל את שכר הטרחה בייצוג נכי צה"ל ונפגעי פעולות איבה. לדברי עו"ד ענת גינזבורג, יו"ר ועדת נכי צה"ל בלשכת עוה"ד זהו "חוק דרקוני והרסני"

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
עו"ד ענת גינזבורג: הגבלת שכר טרחה תפגע בנכי צה"ל ובנפגעי פעולות איבה
עו"ד ענת גינזבורג: הגבלת שכר טרחה תפגע בנכי צה"ל ובנפגעי פעולות איבה | צילום: RUNSTUDIO gettyimages

הכתבה נכתבה בשיתוף אוביטר

חוק החדש שקורא להגביל שכר טרחת עורכי הדין המטפלים בנכי צה"ל ונפגעי פעולות איבה, אולם לדברי עו"ד ענת גינזבורג, המתמחה בדיני נזיקין, מדובר ב"חוק דרקוני" שיזיק בעיקר לנפגעים המיוצגים. כמי שמשמשת כיו"ר ועדת נכי צה"ל, נכים ותמלוגים ושיקום בלשכת עוה"ד, מבהירה עו"ד גינזבורג, כי במידה והחוק יעבור, אותם נפגעים יישארו ללא ייצוג.

למה הכוונה? אם למשל, בתביעות נזיקין רגילות המתנהלות בביהמ"ש, לא תביעות לפיצויים לגבי תאונות דרכים, עוה"ד יכול לגבות 20 אחוז מהפיצוי שיתקבל בסופה של התביעה. נכי צה"ל ונפגעי איבה, חל איסור לעשות זאת. אני, כיו"ר הוועדה הארצית של לשכת עוה"ד של נכי צה"ל ונפגעי איבה, אמורה לקבל אלי תלונות בנושא הזה. במהלך השנים קיבלנו תלונות ספורדיות. אנחנו בקשר עם ארגון נכי צה"ל, קשר הדוק מאוד. כאשר הייתה תלונה כזו או אחרת, טיפלנו בה במוסדות הלשכה לשביעות רצון כולם. מה קורה עכשיו? זה לא סוד שהייתה ביקורת, ויש ביקורת קשה מאוד כלפי אגף השיקום".

לדברי עו"ד גינזבורג, אגף השיקום במהלך השנים האחרונות ספג ביקורת קטלנית, ביקורת קשה מאוד, גם ממבקר המדינה לגבי הטיפול שלו בנכים, לגבי הסחבת, לגבי הרופאים, הוועדות הרפואיות, ביקורת חריפה ביותר. כך לדבריה, גם בדוחות מבקר המדינה בשנת 2012, ב-2014, ב-2019 וגם בדוח שיצא השנה, בשנת 2024 נמשכת אותה הביקורת. בנוסף, דו"ח של ועדת המחקר של הכנסת, שנכתב לבקשת ח"כ דאז אורנה ברביבאי, מתח גם הוא ביקורת קשה על אגף השיקום. אלוף איל בן ראובן מתח ביקורת בדוח שהוציא על אגף השיקום ועל כלל ההתנהלות של הוועדות הרפואיות וכן הלאה. "אז מה הפתרון?", שואלת עו"ד גינזבורג, "נראה שהפתרון הוא להותיר את הנכים ללא עורכי דין המייצגים אותם ודואגים להם".

"חשוב לומר", היא מדגישה, "והציבור צריך לדעת שאגף השיקום מיוצג על ידי עוה"ד במיקור חוץ מכספי המסים שלנו, כנגד הנכים. דבר נוסף, גם הפרקליטות מייצגת את אגף השיקום כנגד הנכים. מה יקרה בסופו של דבר? אנחנו, בשכר אפס, עם כל הכבוד וכל הרצון והאהבה לנכים, לא יכולים לייצג, אין דבר כזה".

הכתבה נכתבה בשיתוף אוביטר

תגיות:
נכי צה"ל
/
מעריב משפטי
/
פעולות איבה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף