ג'אמל פאדי, בן 36, נורה היום (שבת) בשפרעם שבמחוז הצפון. גורמי הרפואה שאיתרו את הפצוע פינו אותו לבית החולים רמב"ם בחיפה, כשמצבו אנוש. בבית החולים נקבע מותו. פאדי הוא הקורבן ה-123 לאלימות בחברה הערבית מתחילת שנת 2024 והאדם החמישי שנרצח במגזר מתחילת השבוע.
האירוע התרחש בשעות הערב המוקדמות, שעה שפאדי שהה בבית עסק בשפרעם, אותו הוא מנהל. מתנקש הגיע למקום ופתח בירי ממוקד לעברו. כתוצאה מהירי נפצע פאדי באורח אנוש וצוות מד"א פינה אותו לבית החולים רמב"ם בחיפה שם כעבור זמן קצר נקבע מותו. משטרת ישראל פתחה בחקירת נסיבות האירוע, בגביית עדויות, איסוף ממצאים מהזירה ובסריקות לאיתו חשודים. הרקע ככל הנראה פלילי ויתכן כי נסיבותיו נעוצות בסכסוך עסקי.
כאמור, מדובר באירוע נוסף של רצח במגזר הערבי. שנת 2024 מסתמנת במובן זה כקשה לא פחות מקודמתה. נציין כי זה מקרה הרצח הראשון בעידן של מ"מ המפכ"ל ניצב אבשלום פלד, שיצטרך להתייחס לפשיעה הגואה ולאלימות הקשה במגזר הערבי.