בן 78 נחשד בעוקץ קשישים; נתפס כשמשך אלפי שקלים

בחיפוש בביתו נמצאו 80 אלף שקלים וכרטיסי אשראי רבים שלפי החשד הושגו במרמה. המשטרה: "ניצל את קשיי השפה והגיל של הקורבנות"

אלון חכמון צילום: ללא קרדיט
אזיקים, משטרה
אזיקים, משטרה | צילום: פלאש 90,יוסי זמיר

כמעט בגיל גבורות, ועדיין לא נס ליחו של קשיש בן 78 שנעצר בחשד למעורבותו בעוקץ קשישים, במסגרת פרשה הנחקרת על ידי מפלג ההונאה ביחידה המרכזית (ימ"ר) של מחוז ירושלים במשטרה, בעקבות גל תלונות שהוגשו ברחבי הארץ. הקשיש נתפס על חם בעת שמשך 6,000 ₪ מחשבונו של קשיש אחר, ובחיפוש בביתו נתפס סכום כסף רב הנאמד בסך של 80,000 ₪, וכן מספר רב של כרטיסי אשראי שעל פי החשד הושגו במרמה במסגרת מעשי העוקץ של הקשישים.

היום הובא החשוד לבית משפט השלום בירושלים, שם ביקשה המשטרה להאריך את מעצרו.

כאמור, במסגרת חקירה המתנהלת במפלג ההונאה בימ"ר ירושלים בעקבות תלונות שהתקבלו בתחנות המשטרה ברחבי הארץ מקשישים שנפלו קורבן למעשה עוקץ ומרמה, ולאחר שהוגשו לאחרונה כתבי אישום על ידי יחידת התביעות המשטרתית של מחוז ירושלים נגד שני נאשמים במעשים, אמש, במסגרת חקירה זו, בלשי הימ"ר עצרו חשוד נוסף שהועבר לחקירה ביחידת ההונאה של מחוז ירושלים ובסיומה נכלא.

בלשי היחידה המרכזית במחוז ירושלים עצרו בראשון את החשוד על חם, בזמן שמשך סכום כסף של כ-6,000 ש"ח מחשבונו של קשיש בן 80, כשהוא מנסה להסוות את פניו. החשוד נעצר על ידי בלשי הימ"ר והועבר לחקירה. בנוסף, בחיפוש שנערך בבית החשוד נתפסו סכום כסף רב וכרטיסי אשראי רבים החשודים כי הושגו במרמה.

מחקירת המקרה עלה כי על פי החשד, חשוד זה יחד עם שותפיו היו מעורבים בהונאתם של קשישים רבים במרמה ושלשלו לכיסם סכומי כסף רבים השייכים לקורבנות הקשישים, בהם גם קשישים בגילאי 70 ו-80.

תגיות:
קשישים
/
עוקץ
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף