שמעון בן שימול, חקלאי מראש פינה ומרכז המשק של אגודת חקלאי ראש פינה, מתמודד עם פגיעה חמורה במטע השזיפים שלו, הממוקם סמוך לאזור התעשייה צחר, ליד טובא זנגריה. "זו לא הפעם הראשונה שאני חווה אירוע פרוטקשן", הוא משתף בכאב. "ביום שישי האחרון, אחד התושבים הזעיק אותי למטע לאחר שראה שהעצים נפגעו קשות. כשהגעתי למקום, נדהמתי לגלות נזק בלתי נתפס. לצערי, זו כבר הפעם השנייה או השלישית שאני מתמודד עם ונדליזם שכזה".
לדבריו, הפגיעה הנוכחית אינה מקרה ראשון: "לפני שנה וחצי קרה מקרה דומה באותו מטע ובאותה נקודה בדיוק. ביום שישי האחרון הם שוב פגעו, כרתו את העצים עד לגזע בעזרת מסור. הם התחילו בשורות הקרובות לכביש, כך שכל מי שעובר שם יוכל לראות את הנזק, והמשיכו לעומק המטע וגרמו נזק בלתי הפיך לעצים".
תושב מהאזור סיפר לבן שימול שייתכן שמדובר בנקמה על פשיטה משטרתית שהתקיימה בטובא זנגריה ימים ספורים קודם לכן. "אני חי בשכנות טובה עם כולם. רבים מתושבי טובא זנגריה ומסכנין מתפרנסים מהמטעים האלו. אני באמת לא מצליח להבין למה עשו את זה", אומר בן שימול. "כל מה שאני רוצה זה לגדל את המטעים – זו ציונות, זו שמירה על הקרקע. מאז יום שישי אני פשוט שבור, בכיתי, ואני לא מצליח לתפקד".
בן שימול מסביר שהמטע שנפגע הוא חדש ולא ניתן לשקמו. "העצים שנכרתו מחייבים עקירה ונטיעה מחדש, תהליך ארוך שיימשך שנים עד שנוכל להפיק ממנו יבול. מדובר באובדן הכנסה של מאות אלפי שקלים. אנחנו משקיעים המון במטעים הללו, וזה פשוט בלתי נתפס שמישהו פוגע בנו כך".
החקלאי מתאר את התחושות הקשות שנלוו לאירוע. "אני לא יודע אם יש הבדל בין המלחמה בצפון לבין המלחמה בפרוטקשן. בשנים קודמות שרפו לנו עמדת מים וגרמו לנזק כבד נוסף. משליכים לנו פסולת וזבל למטעים. קשה להמשיך ככה. אנחנו זקוקים לעזרת המדינה. אני שואל את עצמי, מה עושים מכאן והלאה?", תהה.
בן שימול פנה לחבר כנסת בניסיון לגייס עזרה, אך עד כה לא נענה. "אני מקווה שמישהו יתייחס לנושא הזה. פניתי לכל הגורמים הרלוונטיים, הזמנתי שמאות, ואני אובד עצות. אני לא יודע מה עוד אפשר לעשות".
המשטרה הגיעה למקום במהירות, ובן שימול מקווה שהם יתייחסו למקרה ברצינות. "אני מקווה שיהיה תגבור משטרתי באזור. מדובר בפעולה מכוונת – השימוש במסור והבחירה בנקודה ספציפית מעידים על כך. זה פשוט בלתי נסבל".
"אנחנו סובלים מפרוטקשן שוב ושוב. יש לי ביטוח לנזקי טבע, אבל כשזה נוגע לפרוטקשן, אף חברת ביטוח לא מוכנה לכסות מקרים כאלה. זה מצב שחייב להשתנות. אני משקיע את כל השנה במטעים האלו, ועכשיו אני נאלץ להתמודד עם ונדליזם שפוגע בכל המאמצים שלי. אני רק מקווה שהמדינה תתעשת ותמצא פתרון למצב הזה - כי אני כבר מיואש לחלוטין", מסכם בן שימול.