כנופיית שודדי רכבים השתלטה על נתב"ג: המשטרה בפנייה דחופה לציבור

כנופיית קטינים מאשדוד, בגילאי 13 עד- 16, פעלה בשיטתיות בפריצות לרכבים בחניוני הטרמינל בנתב"ג. המשטרה מזהירה כי ייתכן וישנם מקרים נוספים שלא דווחו, ומבקש מהקורבנות להגיע לתחנות המשטרה ולהגיש תלונה

אלון חכמון צילום: ללא קרדיט
רכבים חונים בחניון נתב"ג
רכבים חונים בחניון נתב"ג | צילום: אבשלום ששוני, פלאש 90

לפני מספר שבועות פתחו שוטרי מרחב נתב"ג בחקירה סמויה בעקבות תלונות שהוגשו מהן עלה דפוס פעולה דומה. מדובר בבעלי רכבים שהחנו את רכביהם בחניוני הטרמינל בנתב"ג, לעיתים למשך מספר יממות וזאת בשל טיסה קצרה לחו"ל ועם שובם לארץ, כשניגשו לרכביהם גילו כי הם נפרצו ומתוכם נגנבו מסמכים אישיים ורכוש יקר ערך.

חוקרי יחידת 747 אספו מצלמות אבטחה שבחלקן הצליחו לתעד חלק מהאירועים וכן את זהותם של החשודים שמיד הוברר כי מדובר בקטינים שהגיעו למקום בשעות היום, נכנסו לחניונים וביצעו את זממם.

בשלב הזה ניתן לפרסם כי עם תחילת החקירה הצליחו החוקרים להתחקות אחרי שניים מחברי הכנופייה, קטינים כבני 13-14 תושבי הדרום והם נעצרו כשברשותם נתפס כרטיס אשראי שנגנב על פי החשד מתוך רכב שנפרץ על ידיו שעה שבעליו שהו בחו"ל.

בהמשך, עם התפתחות החקירה חשפו חוקרי היחידה את מעורבותם של שלושה חשודים נוספים הקשורים לכנופייה, קטינים גם הם כבני 14-16 מאשדוד.

בחיפוש שביצעו בלשי יחידת 747 בבתי החשודים, נתפסו ראיות הקושרות לכאורה את החשודים, למספר פריצות הקשורות ל- 6 תלונות שהתקבלו, לצד ניסיון איתור אירועים נוספים. מהמשטרה נמסר כי ממצאי החקירה יועברו בסיומה לעיון והחלטת התביעה בהתאם לתשתית הראייתית.

תגיות:
משטרת ישראל
/
נתב"ג
/
חקירת קטינים
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף