אב לפעוט: הותר לפרסום שמו של נגד המילואים בפרשת המסמכים המסווגים

אהרן רוזנפלד הוא נגד המילואים בפרשת המסמכים המסווגים: לאחר מאבק בניסיון לפרסם את שמו, הפרקליטות התקפלה והודיעה כי לא תגיש ערר על ההחלטה לפרסם את שמו

אברהם בלוך צילום: לירון מולדובן
אהרן רוזנפלד
אהרן רוזנפלד | צילום: פרטי
2
גלריה

לאחר מאבק בניסיון לפרסם את שמו של הנגד המואשם בפרשת המסמכים המסווגים, הפרקליטות התקפלה והודיעה כי לא תגיש ערר על ההחלטה לפרסם את שמו. הנגד הינו אהרן (ארי) רוזנפלד מבני ברק. רוזנפלד נשוי לאביטל, ואב לפעוט.

כזכור, אתמול בית המשפט המחוזי בתל אביב קיים דיון על בקשתו של הנגד א' הנאשם בפרשת המסמכים המסווגים, להסיר את צו איסור הפרסום על שמו. בעבר א' הסכים לחיסיון, אך לאחר הגשת כתב האישום הוא דורש כי יתאפשר לו להיחשף לציבור.

בנימין נתניהו
בנימין נתניהו | צילום: צילום מסך,יונתן זינדל פלאש 90

"אני לא מבין למה אני במעצר", אמר הנגד בפתח הדיון. בהמשך הוסיף: "מכפישים את שמי ואני לא יכול להגן עליו. הציבור צריך לדעת מי אני. טעיתי בדרך בה פעלתי. לעולם לא אעשה זאת שוב. תמיד תרמתי למדינה. אני לא מבין איך יכול להיות שאני עדיין במעצר. לא הגיוני שיש צו איסור פרסום על הפרשה הזאת. בהתחלה חשבתי שזה צו נקודתי והכל ייגמר בחקירה, אבל האירוע הזה לא נגמר. מה שהפרקליטות רצה יצא לתקשורת, ואני לא יכול להילחם על חפותי כשהציבור לא יכול לדעת מי אני, מה עשיתי ומה הן כוונותיי".

בהחלטה שניתנה לאחר הדיון קבע השופט עלאא מסארווה: "מכוח הכלל בדבר פומביות הדיון המשפטי, ובהעדר "נזק חמור" שייגרם למשיב עצמו, והרי זו בקשתו להתיר את הפרסום, נותר עניינה של המדינה שפרטיו כמי ששירת ביחידה מסווגת יישמרו בסוד. על אף חשיבותם של טעמים אלה, לא סברתי שהם יכולים לגבור על השיקולים מנגד, ובפרט זכותו הבסיסית של המשיב 2 להתייצג בשמו".

רביטל ר', רעיית הנגד א' מפרשת המסמכים המסווגים ואמה, תהילה ברנט, בפודקאסט מעריב עם עו"ד אברהם בלוך | צילום: מערכת מעריב

במהלך "פודאקסט מעריב", שיפורסם במלואו בהמשך היום בכל הפלטפורמות, טענה תהילה: "פונים אלינו אנשים מתוך הצבא. וחלק מהם נגדים שעברו דברים דומים. הם אומרים לנו אנחנו מפחדים להיחשף ולכן אל תשתמשו בזה - אבל יש לנו הודעות מאנשים ושיחות עם אנשים שאומרים לנו: עברנו דברים כאלה שנסגרו בתוך הצבא בעבירות משמעת". רוזנפלד אמרה: "אני מקבלת שיחות. אני גם חושבת שאנחנו לא יכולות לדבר על זה פה, אבל זה קיים אצלנו".

היום, לאחר פרסום שמו של אהרן, פרסמה אביטל ציוץ ברשת X בו כתבה: "זה בעלי, ארי רוזנפלד. עד עכשיו הכרתם אותו בעיקר כנגד א׳. ארי- ואני הכרנו כשהתנדבו יחד בארגון לחולי סרטן. המתנדב בעל לב הזהב וטוב העין, שכולם כל כך אהבו והילדים החולים העריצו. ארי שלי, גיבור ישראל ונגד מצטיין, נתן את הלב והנשמה שלו למדינה ובמשך שנים ארוכות תרם לביטחון ישראל רבות ונצורות. מאז השביעי באוקטובר, בקושי ראינו אותו. ארי, היה מבלה לילות ארוכים כדי לשרת את המולדת והדבר שהכי היה חשוב לו להגיד כשכן ראינו אותו - זה כמה אנו מחויבים לעשות הכל כדי שהחטופים יחזרו הביתה".

תגיות:
בנימין נתניהו
/
פרשת גניבת המסמכים המסווגים
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף