אירוע יוצא דופן התרחש בצפון הארץ לפני כשבועיים, ה-8 בינואר, כאשר גנב משאית בטבריה גרם לשורת אירועים מסוכנים, ונמצא לבסוף עירום במערה בסיוע מסוק משטרתי. בעקבות חקירת משטרת מחוז צפון, הוגש נגד החשוד, תושב לוד בן 23, כתב אישום בגין מעשיו.
באותו היום בשעות הבוקר, התקבלו מספר דיווחים במוקד 100 של משטרת ישראל. האירוע החל כאשר נהג משאית שהגיע לפרוק סחורה בטבריה השאיר את משאיתו מונעת מחוץ לבית עסק. באותו זמן, נגנבה המשאית, ומיד לאחר מכן התקבלו דיווחים נוספים על תאונות דרכים שבהן הייתה המשאית מעורבת.
על פי העדויות, המשאית עלתה על מדרכות, פגעה ברכבים, וגרמה לפציעות קלות של מספר אזרחים. הנזק שגרם הגנב עורר בהלה באזור והוביל לפתיחת חקירה מאומצת מצד שוטרי המחוז הצפוני. בעקבות הדיווחים, כוחות משטרה גדולים יצאו לסריקות מהירות כדי לאתר את המשאית. לאחר זמן קצר, אותרה המשאית נטושה בשטח פתוח, אך החשוד נעלם. לצורך החיפושים גויס מסוק ממערך האוויר של המשטרה, שסייע לסרוק את אזור צלע ההר הסמוך.
כעבור כשעה של חיפושים, הגיעו השוטרים למערה באזור, שם גילו אדם חשוד עירום לחלוטין. החשוד סירב להזדהות וטען שאינו דובר עברית, אך בדיקה מאוחרת בתחנת המשטרה גילתה שמדובר בתושב לוד, בן 23, ששפת אמו היא עברית.
במהלך החיפוש במערה, הבחינו השוטרים בערימת עלים חשודה. לאחר שפיזרו את העלים, נמצאו בגדים ונעליים שהוסתרו ככל הנראה על ידי החשוד, מתוך חשש שיזהו אותו בעזרת תיאור הבגדים. מעצרו של החשוד הוארך מספר פעמים במהלך חקירתו, ואתמול הוגש נגדו כתב אישום חמור על ידי פרקליטות מחוז צפון. הפרקליטות הגישה גם בקשה למעצר עד תום ההליכים המשפטיים, בשל הסכנה הנשקפת מהנאשם והחשש להימלטותו.