בית המשפט המחוזי בתל אביב-יפו חייב את המדינה לשלם פיצויים בסך 2,332,955 שקלים ועוד 720 אלף שקלים שכר טרחת עורכי דין, למשפחה שבנם נפגע במהלך לידת ואקום. בפסק הדין שניתן על ידי השופט אליהו בכר, נקבע כי במהלך הלידה בבית החולים אסף הרופא התרחשה רשלנות רפואית שגרמה לשיתוק בידו השמאלית של הילוד ולנזקים עצביים נוספים.
התינוק שהיום הוא ילד כבן 9, נקבעה לו נכות רפואית ותפקודית בשיעור 45%, לאחר הלידה הוא סבל משיתוק, עיוותים חמורים בכתף ושבר בעצם הזרוע הימנית שנגרמו במהלך חילוצו באמצעות שולפן ריק. ההורים טענו כי הצוות הרפואי נקט בפעולות מסוכנות ולא תקינות, תוך הפעלת כוח רב וללא ווידוא שהתנאים לביצוע פעולה זו התקיימו כראוי. הרופאים לא ביצעו בדיקות מספקות כדי לוודא שהיילוד נמצא בעמדה מתאימה לחילוץ. במהלך הלידה השולפן התנתק לפחות פעם אחת עובדה שלא נרשמה בזמן אמת ברשומות הרפואיות. החילוץ בוצע ללא יידוע מספק של היולדת וללא קבלת הסכמתה המלאה לסיכונים האפשריים.
המדינה ביקשה לדחות את התביעה בטענה כי הצוות הרפואי פעל בהתאם לפרקטיקה המקובלת. לטענתה, הלידה התנהלה לפי הנהלים, היולדת הייתה מותשת ולא הצליחה ללחוץ באופן אפקטיבי ולכן נדרש חילוץ באמצעות שולפן ריק. נטען כי משקל העובר לא הצדיק מעבר לניתוח קיסרי וכי לידת ואקום הייתה החלטה רפואית סבירה. המדינה טענה כי החילוץ בוצע בהתאם לצורך הקליני של היולדת והתינוק.
השופט אליהו בכר קבע כי המדינה נושאת באחריות מלאה לנזק שנגרם ליילוד. בפסק הדין נכתב כי לא נערכה הערכה מקיפה של הסיכונים, לא בוצעה בדיקה מספקת למיקומו של ראש העובר לפני ביצוע השולפן ריק וההורים לא קיבלו הסבר הולם על אפשרויות נוספות. נקבע כי החילוץ נעשה בכוח רב מדי, באופן שגרם לנזק בלתי הפיך. בית המשפט הדגיש כי לא הופסקו המשיכות בכוח למרות הקשיים שהתגלו במהלך החילוץ, וכי היה על הצוות הרפואי להימנע מהמשך הפעולה ולהתמקד בפתרון חלופי.
בסיכומו של דבר, בית המשפט קבע כי הנתבעת לא הוכיחה שלא התרשלה בטיפול. השופט בכר ציין: "הנתבעת אינה מוכיחה שלא התרשלה שעה שלא ניתן הסבר מניח את הדעת לשיעור הכוח שהופעל... המסקנה היחידה הינה שהנתבעת אינה עומדת בנטל להוכיח שלא התרשלה בעת ביצוע הלידה".