בתום עדותו, נתניהו לחץ ידיים לקהל באולם: ״ראיתם פעם כזה קרקס?"

ביום ה-12 לעדות ההגנה של ראש הממשלה בנימין נתניהו בתיק 4000, הטיח הנאשם מס' 1 בפרקליטות: "אתם באים ברשלנות חריגה, אמן וזו רק רשלנות" | כל הציטוטים מהדיון הסוער

מאיה כהן צילום: צילום עצמי
עדות נתניהו בבית המשפט המחוזי בתל אביב
עדות נתניהו בבית המשפט המחוזי בתל אביב | צילום: מוטי מילרוד, פול
3
גלריה

במהלך הדיון הציג נתניהו טיעון נחרץ בדבר הצורך לאזן בין ניהול המשפט לבין צורכי ביטחון המדינה. "אנחנו נמצאים במצב שצריכים לאזן בין שני צרכים - האחד לקיים את המשפט והשני לדאוג לביטחון המדינה", אמר נתניהו. הוא הוסיף כי המדינה מתמודדת כעת עם אתגרים בשבע זירות שונות, וטען שלא ניתן להשוות את חשיבות הטיפול בהם לדיונים על "הודעות דובר מלפני עשר שנים".

עדות נתניהו בבית המשפט המחוזי בתל אביב
עדות נתניהו בבית המשפט המחוזי בתל אביב | צילום: מוטי מילרוד, פול

במהלך עדותו יצא נתניהו למתקפה חריפה נגד הפרקליטות. "אתם באים ברשלנות חריגה, אמן וזו רק רשלנות", אמר נתניהו לתובעים. "היה קל לבדוק את זה, מה קשה לבדוק את זה? האם הדבר שאנחנו מדברים על בוואלה זה היענות חריגה? בדיוק הפוך". הוא טען כי התביעה לא ערכה בדיקה מעמיקה של אופי הסיקור באתר.

משפט נתניהו, עדות נתניהו, בנימין נתניהו
משפט נתניהו, עדות נתניהו, בנימין נתניהו | צילום: חיים גולדברג פלאש 90

השופט בר-עם התערב מספר פעמים בדיון וביקש הבהרות לגבי אופן הצגת הראיות. "אדוני לא יודע לאיזה כתבות להתייחס והוא סתם בוחר תאריך?" שאל את עו"ד חדד, שהשיב: "אנחנו בחפש את המטמון. זה אישום שלא יכול להגיע להליך פלילי".

הדיון נקטע מספר פעמים בשל מעטפות דחופות שהועברו לנתניהו. בסופו של דבר, העדות הסתיימה מוקדם מהצפוי כאשר נתניהו הודיע: "מצטער, אני צריך לצאת". בעקבות זאת, עורכי הדין משני הצדדים המשיכו לדיון בדלתיים סגורות בלשכת השופטים, שם דנו בבקשת נתניהו לצמצום ימי עדותו. בתום הדיון נתניהו לחץ ידיים לקהל באולם ושאל: ״ראיתם פעם קרקס כזה?".

תגיות:
בנימין נתניהו
/
שאול אלוביץ'
/
תיק 4000
/
משפט בנימין נתניהו
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף