לדברי נתניהו הצעיר מדובר ב"פרסומים שיקרים ומרושעים המהווים לשון הרע ברף החמור ביותר, תוך שהנתבע כותב כי התובע עזב את ישראל עקב סיבות חמורות ביותר וכן כי התובע היכה את אביו ועוד דברי בלע חמורים ביותר אשר מהווים עילה לפסיקת פיצויים ברף הגבוה ביותר שכן, הם כוללים מצג עובדתי שיקרי הצגת שקר כעובדה תוך שהשקר המוצג כעובדה הינו לשון הרע חמור ומובהק המייחס לתובע מעשים פליליים חמורים אשר בינם לבין האמת אין שום קשר כאמור והכל המצאות פרי דמיונו של הנתבע".
בין היתר מצוטט אליצור כי כתב כך: "לא, לא מפני שהוא היכה את אביו תחת השפעת סמים היה הכרח להרחיקו מהארץ. כלומר אולי הוא כן היכה את אביו תחת השפעת סמים – אני לא יודע – אבל לא זו הסיבה שהיה הכרח להרחיקו מהארץ. לראשונה בחייו מוצא עצמו סוציופת כבן 30 מחוץ לבית הוריו וללא גישה לרשתות החברתיות, שעד עתה לא היו לו חיים מחוץ להן.
"מה שגרם לזה היה הרבה יותר מפחיד ומביך, וכשייחשף בבוא היום תרעש הארץ. שיחות ארוכות מתנהלות מדי יום בין מיאמי לבין הווילה ברחוב עזה ומשרד ראש הממשלה, מוצפנות ומאובטחות ברמה של סודות הגרעין. זו אחת הסיבות להתערערות מצב בריאותו של האב".
בכתב התביעה נכתב: "לנתבע אין הגנות לא מכוח חוק איסור לשון הרע ולא מכוח כל חוק אחר. הנתבע פעל בחוסר תום לב חמור. הנתבע פעל מתוך כוונה לפגוע בתובע ובמודע כל זאת בכדי להרוויח לטובתו רווח כזה או אחר לרבות רווח כספי או אישי מפרסום לשון הרע". בית המשפט התבקש "ליתן צו עשה המורה לנתבע לפרסם התנצלות וכן צו עשה המורה על מחיקת כל הפרסומים שהינם לשון הרע. בנוסף, יתבקש בזאת בית המשפט הנכבד, ליתן צו אל תעשה, האוסר על הנתבע לפרסם פרסום לשון הרע".