ריאד סעאדה, בן 25 עזב לפני מספר שנים את יפו על רקע סכסוכים שפיתח במסגרת פעילותו העבריינית בתחום הסמים. הוא עקר לבת ים השכנה משם ניהל את חייו ודווקא בזמן שהגיע לעיר מגוריו ביפו, הוא נורה למוות על ידי אלמוני שנמלט מהמקום.
הרצח הזה באמצע הלילה, כשסעאדה מסתובב בגפו ברחוב, מציב אותו כקורבן ה-42 של המגזר הערבי מאז תחילת שנת 2025 בעוד שבוע סוער ועקוב מדם שפקד את המגזר.
כאמור סמוך לשעה 02:00 בלילה, נתקבלו במוקד 100 של המשטרה ובמוקד 101 של מד"א דיווחים אודות אירוע ירי ביפו ולמקום הוזנקו כוחות גדולים. שוטרים פתחו בחקירה והחלו באיסוף ממצאים מהזירה לרבות ניסיונות לאתר מצלמות אבטחה, ובמקביל נפתחו סריקות אחר חשודים.
מפקד מחוז תל אביב ניצב חיים סרגרוף ומפקד מרחב איילון תנ"צ דניאל חדד, הגיעו לזירה, קיימו הערכת מצב ובסיומה הוטלה החקירה על היחידה למאבק בפשיעה (יל"פ) של מרחב איילון.
צוות מד"א פינה את סעאדה במצב קשה מאד לבית החולים ושם כעבור זמן קצר נקבע מותו. כאמור, הרקע לאירוע הינו פלילי.