אירועי יום שישי הראשון של הרמדאן, לצד התפילות בהר הבית, הסתיימו ללא אירועים חריגים, הרבה בזכות ההיערכות המוקדמת של שוטרי מחוז ירושלים והפריסה הרחבה שלהם באזורים הנפיצים ובנקודות החיכוך.
מ"מ השר לביטחון לאומי, חיים כץ, שסייר עם השוטרים, מסר להם: "ביום ראשון ייחתם הסכם לשיפור השכר שלכם ולהעמדת כלים שיאפשרו לכם לעשות את העבודה בצורה הטובה ביותר. היום אני רואה את המקצועיות והמוטיבציה הגדולה, ובהחלט אתם מקרינים ביטחון".
נציין כי החל משעות הבוקר המוקדמות, נפרסו ברחבי ירושלים ועוטף ירושלים אלפי שוטרי מחוז ירושלים ולוחמי מג"ב עם כוחות תגבור משטרתיים, בפיקודו של מפקד מחוז ירושלים, ניצב אמיר ארזני.
הכוחות פעלו במשימות אבטחה, שמירת הסדר הציבורי, הכוונת התנועה, במטרה לאפשר הגעתם של עשרות אלפי מתפללים להר הבית ולממש את חופש הפולחן בבטחה, לצד שמירה על היבטי הביטחון והבטיחות הנדרשים. התפילות בהר הבית ביום השישי הראשון של חודש רמדאן, בהשתתפות עשרות אלפי מתפללים, הסתיימו ללא אירועים חריגים.
מוקדם יותר, התקיימה הערכת מצב מיוחדת בנקודת המשטרה בכותל המערבי בראשות מפכ"ל המשטרה, רנ"צ דני לוי, ומפקד מחוז ירושלים, ניצב ארזני, שפיקד על ההיערכות, יחד עם סגל הפיקוד הבכיר של משטרת ישראל. בהמשך, התקיימה הערכת מצב נוספת בהשתתפות מ"מ השר לביטחון לאומי, ח"כ חיים כץ, מפכ"ל המשטרה ומפקדים נוספים.
במשטרת מחוז ירושלים הדגישו: "משטרת ישראל תמשיך לפעול לאורך היום, ובהמשך חודש רמדאן, בכוחות מתוגברים בירושלים, כדי לשמור על הביטחון והסדר, לטפל בהסתה ובמסיתים, ולאפשר למתפללים לממש את חופש הפולחן ברחבי העיר העתיקה ובמקומות הקדושים בירושלים".